to top

Måste man bli mogen för att man ska bli mamma?

jag har funderat så mycket på om jag är redo för att bli mamma, om jag är tillräckligt mogen och vuxen för att bli mamma. Jag känner ibland att jag måste vara helt perfekt och felfri för att bli en bra mamma. Det stämmer inte. Jag vet att det inte är så det fungerar. Det är mänskligt att göra fel och inte vara perfekt.

Ju mer jag har tänkt på det här, ju mer har jag kommit fram till. Jag ljuger om jag skriver att jag inte är livrädd, för det är jag.

MEN jag har kommit fram till att man inte alls behöver ändra på sig, bli mer vuxen och man behöver absolut inte vara felfri för att bli en bra mamma. Det jag tycker är en nödvändig förändring (iaf för mig) är att ta fler vuxna beslut. Tex, inte supa sig full på jul, kanske ska ta tag i den där tvätten nu ist för nästa vecka, jag kan inte säga upp mig impulsivt för att jag bråkade med chefen.

Ja ni förstår nog vad jag menar. Man måste helt enkelt tänka en gång extra.

Det är ingen hemlighet att du ”aldrig” kommer kunna sätta dig själv först igen, det lilla livet ska alltid prioriteras och det tror jag räcker för att bli en bra mamma. Fel kommer jag att göra, så det är ingen idé att haka upp sig för mycket på det. Mognaden kommer med ansvaret, om man ens vet när man är mogen, man kanske aldrig blir 100% mogen. Om inte annat så vet jag inte när jag är det eller vem det är som avgör det.

Jag ska försöka att inte tänka så mycket på om jag ska bli en bra mamma eller inte. Tanken på att bli en dålig mamma skrämmer mig. Den får mig att må dåligt.

Love

ellinorbjurstrom

 • Emelie Erichsen

  med tanken på hur du resonerar så kan jag inte tänka mig att du skulle bli en dålig mamma. Alla föräldrar gör fel ibland och det är inte alltid lätt men man sätter alltid barnet i förstahand. Jag fick min dotter när jag var 17 år och det har gått hur bra som helst.
  Lycka till med allt 💖

  mars 13, 2018 at 10:58 f m Svara
 • Jennifer

  Bra skrivet, det är helt okej att vara rädd. Det är inte olagligt, jag längtar till den dagen jag själv blir mamma och ser självklart fram emot det. Men rädslan som du säger att du har för detta finns för alla. Även mig.
  Kämpa på du klarar av det och jag lovar att både du och Jimmy kommer bli utmärkta föräldrar på ert sätt.
  Kram!

  mars 13, 2018 at 12:36 e m Svara
   • Jennifer

    Det var så lite så 🙂 <3

    mars 14, 2018 at 7:04 f m Svara

Leave a Comment