to top

Otur – Fastnade i London..

Hej mina vänner.
”Nu tror ni att jag sitter i vårt hyrda penthouse i NYC, men nej det gör jag inte. Vi sitter på ett hotell 40 min från Londons flygplats. Hungriga. Arga. Trötta. Fyllda med irritation. Först så skulle vi åka i fredags, men då blev vårt plan inställt.. bara där blev vi alla ledsna. Men vi höll minerna uppe och bokade ett nytt plan som gick dagen efter, alltså idag”. Denna texten skrev jag i förrgår, en arg Ellinor förvunnen någonstans i London.

Det första som händer i vår lilla resa är att vårt plan som skulle gått direkt till NYC på 9 timmar i fredags blev inställt. Efter många timmar lyckades vi boka om biljetterna till i lördags.


Allt verkade gå som smör den här gången, tills vi kom till Arlanda och insåg att vårt plan är 40minuter sent. Ååhnej! Det betyder att vi har 35min på oss att byta plan i London, och byta plan är allt förutom smidigt.
När vi kom till London så var vi tvugna att flyga l cirklar i 10 minuter då det var ”kö” för att landa. Det betyder att vi hade 25min på oss att springa till planet. När vi kom till passkontrollen så sa dom att gaten va för långt bor så vi skulle aldrig hinna. Alltså hade vi automatisk blivit bortplockade från det planet.

Vi tappade hoppet. Vi kollade när nästa flyg från London till NYC gick. 20.30 .PERFEKT! Då hade vi 1,5 timme på oss, vi var ju redan på flygplatsen så det borde ju inte vara någon fara. Vi skulle bara boka om våra biljetter. Det gick allt förutom smidigt.
Vi fick ett nummer där vi skulle boka om biljetten av personalen på flygplatsen. Vi ringde dit och fick uppgifter av att gå till terminal 2 och sedan till en disk där vi skulle få hjälp. Det fanns bara ett problem och det är att vi var på terminal 5… alltså långt ifrån.

Vi gick ner till tågen som gick mellan terminalerna. När vi kom ner så var allt så otydligt. Vi hittade ett tåg som vi skulle ta och var nära på att gå på tåget när en röst säger ”gå inte på tåget”. Det var lokföraren, eller vad man säger. Jag frågade varför och han svarade ”det är för sent” och tryckte på knappen som stängde dörrarna. Hela händelsen var så konstig och kändes som om det var i en film, det var så dramatiskt, han ville verkligen förstöra för oss. Vi hade hunnit, alla dagar i veckan. Vi missade iaf tåget och nästa gick efter 30 minuter…. 30min?!?! Hur kan det gå så sällan?

När nästa tåg kom så var vi där i god tid och gick på, vi ville inte riskera att något gick fel igen. Vi stod på tåget i ca 5 minuter men tåget åkte aldrig iväg. Vad hände nu? Jo mina vänner det tåget hade gått sönder såklart! Så vi alla fick gå av och ta ett annat tåg. Sån otur, det händer inte!

När vi kom fram till terminal 2 var alla diskar stängda.. vi hade ingen aning om vad vi skulle göra och det var 40 minuter tills nästa flyg gick.. även det sista flyget för dagen. Vi alla började nu bli irriterade in i ryggmärgen. Speciellt jag. Jag hade en så sjuk smärta i ryggen och magen. Ville bara lägga mig ner och gråta. Jag trodde att jag skulle gå av på mitten av all smärta. Det var bara att bita ihop och fortsätta vandra på denna stora flygplats.

Vi hittade några som jobbade på det flygbolaget som vi åkte med. YES! Vi gick fram till denna mannen och kvinnan och förklarade vad som hade hänt. Vi berättade om all vår otur, alla pratade i munnen på varandra och dem måste ha tyckt att vi var galna.
Det första damen sa ”tyvärr så hinner ni inte med det planet”. Sedan fortsatte hon med ”jag kan sätta er på ett plan imorgon kl 13.05”. Där tappade jag hoppet. Vad menar hon? Ska vi vara kvar här i flera timmar?!

Vi fick nya biljetter till dagen efter. Vi fick inte tillbaka vårt bagage, så vi hade inga nya kläder eller hygienartiklar. Efter mycket prat eller snarare bråk med personalen så fick vi 10pund var att handla för. Alltså ca 100kr. Men problemet var att vi bara kunde handla i en affär och den affären hade bara lite mat… Så inga hygienartiklar fick vi.

Vi fick med oss varsin bussbiljett och ett hotellnamn där vi skulle sova inatt. När vi kom till hotellet skulle vi få middag.
Vi fick vänta på bussen i 20 minuter. Sedan åkte vi ca 30 minuter utanför flygplatsen in till ett ruckligt Holiday in.

Middagen var inget mer än det ni ser på bilden nedan…. VAD FAN ÄR DET?! inte bara att det ser motbjudande ut, det hade stått där i 5 timmar…… USCH! Jag vägrade infektera mitt barn i magen med den maten. Så jag fick äta lite frukt som jag köpt tidigare.
När vi i baren frågade om en alkoholfri drink så hade dom inte det, dom kunde inte ens blanda två juicer och lägga i en isbit… fy fan vad jag var arg. Det fanns ingen adapter på hela hotellet så ingen kunde ladda sina telefoner.

När vi kom in på rummet så kändes det som om de var 10 minusgrader. Det var så kallt. Jimmy fick sätta på duschen på varmaste så att rummet skulle värmas upp.
Nee hörrni, under all kritik. Jag kommer ALDRIG att flyga med British Airways igen. Dem har ingen service eller någonting! rent ut sagt KASST! Nu har vi ”förlorat” 3 dagar av vår semester, vi har fått betala för 3 nätter i en lyxlägenhet i NYC som vi aldrig kunnat utnyttja eller få pengarna tillbaka från. Ja ni förstår att semestern började i kaos. Men jag tror att saker alltid vänder, så nu kommer den här veckan bli helt magisk!

Kram!

ellinorbjurstrom

Leave a Comment