to top

Färg event – smink och retuschering

Här är bilder från Färg eventet. Det blev en mysig lite frukost med några av Sveriges underbara influencers. Jag och Ellen åkte dit tillsammans.

Det var väldigt intressant då vi pratade om redigerings påverkan på samhället. Är det rätt att redigera en bild? Eller är det ”fel”? Färg har bestämt att dem ska ha oretuscherade kampanjbilder från och med nu. Vilket jag tycker är sjukt bra!

Lika mycket som retuscherade bilder kan ge samhället ångest och ”fel bild” tycker jag att smink kan missvisa. Jag vet själv, när jag brukar plåta så kan det varit gånger som jag suttit i sminket över 3 timmar och resultatet är en helt ”perfekt” Ellinor. Man kan absolut inte göra lika mycket med smink som man kan med retuschering men smink kan ändå göra mycket. Så jag tycker att det är viktigt att även i smink framhäva någons drag och inte ändra dem.

ellinorbjurstrom

Leave a Comment