to top

KUBtest vecka 13

Igår var vi på KUBtest alltså kombinerat ultraljud och blodprov. Det gör man för att kunna göra en riskbedömning om tex downsyndrom och missbildningar.

Det är självklart att jag har varit nervös inför detta test, inte så mycket för riskbedömningen utan mer att få se att hjärtat har stannat eller så. Jag antar att det bara är att vänja sig, oron är här för att stanna hela livet. Är det inte den ena så är det de andra att oroa sig för. Men jag ska försöka att lära mig att njuta av stunden istället.

Under ultraljudet kunde man tro att lillen hade ett träningspass. Oj så mycket det rörde sig där inne. Det är helt sjukt att det kan vara sån aktivitet utan att jag känner av några sparkar eller liknande. Det blir ändå som ett lugnande tecken att bebis rör sig så mycket.

Riskbedömningen gick verkligen superbra, vi fick 1 på 20.000 , vilket är sjukt bra. Så än så länge så verkar det som om det är en pigg och frisk liten ärta där inne. Så skönt! Nästa ultraljud är om några veckor, då vi är i vecka 20. Jag längtar redan!!!!

Kramar från oss

ellinorbjurstrom

  • Lina

    Grattis till er! snart börjar livet på riktigt 😍

    februari 16, 2018 at 5:31 e m Svara

Leave a Comment