VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Ta med nyfödd på jobb.

Hur ser ni på att jobba med sin nyfödda?

Jag vet att jag nu öppnar upp för era åsikter och man tycker inte alltid lika. Så här ser jag på just jobba med sin nyfödda.

Förra veckan så spelade jag in en podcast om förlossningen tillsammans med Babyzpodcast. Självklart fick Aaron följa med mig till jobbet då.

Allt gick super Bra och Aaron var nöjd igenom hela inspelningen.

Jag är ju inte hemma från jobbet som en ”vanlig” nybliven mamma. Jag jobbar vidare precis som innan och t.o.m lite mer än innan. Då menar jag att jag jobbar med mina sociala kanaler, möten, poddinspelningar, videoinspelningar, events, plåtningar osv. Väldigt kul enligt mig. Men såklart krävande och inte alltid det lättaste med en nyfödd bebis också.

Då till ämnet, vad tycker jag om det?

Jag tycker att det är svinbra att jag kan fortsätta jobba även fast jag blivit mamma. Jag älskar att jobba och jag älskar att vara mamma, så jag är bara tacksam att jag kan få njuta av båda de delarna. Sen tycker jag självklart art det är viktigt att Aarons behov ALLTID kommer före jobbet, före allt annat. Aaron är första prio, sedan kommer jobb. Sen känner jag att Aaron är nöjd när han är med mig på saker, så varför ska vi inte kunna göra det?

Däremot när det kommer till mig så tycker jag att det är viktigt att det inte blir för mycket jobb så att jag glömmer bort mig själv. Det är viktigt att jag får den vila som jag behöver och ibland så kan jobbet störa den vilan. Hälsan är det viktigaste vi har och därför är det viktigt att jag lyssnar på min kropp och kör på så mycket som jag orkar och inte ett steg mer. Lättare sagt än gjort när man har svårt att säga nej till jobbet och släppa taget.

Samanfattning: Självklart kan man jobba och vara mamma om man har ett jobb där det funkar. Så länge man sätter barnets behov först i alla lägen.


Annons

Kommentarer


 1. Fanny 26 september, 2018 on 11:03 Svara

  Min dotter var 6 veckor när hon fick börja komma med till universitetet med mig. Visst tänkte man ibland att det hade varit skönt att få vara hemma som de flesta mammorna, men jag ångrar inte mitt val. Det gick så bra att ha med henne så nu har jag inte blivit efter med studierna trots att jag fick barn mitt i och det känns bra i nuläget. Hade det inte funkar så hade jag självklart tagit ett mellanår och varit hemma, men funkar det så är det ju bara positivt känner jag. Heja oss!

 2. Johanna 26 september, 2018 on 14:24 Svara

  Jag började jobba 1-2ggr i veckan när min bebis var 2månader typ. Samt satt lite hemma.
  Jag jade möjlighet att ha med henne till kontoret, perfekt i början när hon mest sov!
  Jag höll på att bli knäpp av att bara bra hemma själv.
  Set här vågar jag knappt säga till ”mammagruppen” då folk tycker/tyckte att jag ska njuta av tiden……

  Hur som så mådde jag bäst av att jobba och min bebis tycker om folk så perfekt kombo.

  Nu är det svårare då hon börjat krypa pch röja 😂

 3. Helena 29 september, 2018 on 21:12 Svara

  Jag började när min dotter var ca 1 månad och idagr hon 4 månader. Tror på att så länge föräldrarna mår bra, så mår bebis bra. Och precis som du säger, barnet kommer alltid i första hand!
  Min dotter följer med mig på det mesta och trivs med det. Hon är trygg och glad.
  Bor också i Svinninge btw!

 4. Helena 29 september, 2018 on 23:25 Svara

  Min dotter har fått följa sedan hon var 1 månad och nu är hon 4 månader. Vi bor också i Svinninge btw.
  Jobbar såklart inte heltid men lite uppdrag nu och då. Hon följer med på det mesta och jag upplever henne trygg och glad. Håller med dig om att barnet alltid ska komma i första hand! Jag tror dessutom på att om föräldrarna är tillfredsställda, trygga och gör saker de mår bra av så kommer bebis också må bra.
  Vila och lugn och ro är alltid viktigt. Vi är alla olika och mår bra av olika saker. Vissa behöver mer mental utmaning än andra. Och inget är bättre eller sämre.
  Xoxo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna