VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Bristningar efter förlossningen

Bristningar efter förlossningen.

Under graviditeten så fick jag inte alls mycket bristningar på kroppen, det var några ytterst små vid brösten och rumpan. Men det var ingenting man tänkte på.

Efter förlossningen, nu 2 nästan 3 veckor senare så har det kommit fram fler. Fortfarande inte särskilt stora eller djupa, men betydligt mer än innan.

Skulle jag få välja helt så skulle jag väll inte vilja ha bristningar men det är absolut, absolut inget jag stör mig på eller mår dåligt över. Det är så naturligt och bara ett tecken på att jag har burit på Aaron.

Jag har dock en fråga till er. Någon som vet varför dom kommer efter graviditeten och inte under?

Glöm inte att vi alla är vackra som vi är 😊

nedanför ser ni min mage, det har kommit nu efter förlossningen.

Kram!


Annons

Kommentarer


 1. Maja 24 september, 2018 on 11:00 Svara

  Det beror på hormoner, så allting inget konstigt alls ☺️💗

 2. Sandra Bertilson 24 september, 2018 on 11:01 Svara

  Bristningarna kommer umder gradiditeten men syns ofta mest efter förlossningen när magen blir slapp. De är för uttöjda för att synas med bebis i magen 😁

 3. Mikaela 24 september, 2018 on 11:01 Svara

  Fick också bristningar efter förlossningen. Har hört att det har med hormoner att göra ☺

 4. Ellen Schutz 24 september, 2018 on 11:04 Svara

  Bristningar har helt med hormoner att göra. Jag fick mina bristningar på magen sista timmarna innan Wiggo föddes. Ploppade upp en o annan efter att han fötts också. Dem kommer blekna med tiden. Ja har inte störts av mina efter förlossningen. Nu när jag väntar bebis nr2 syns dem knappt heller & då har jag kommit halvvägs 😊👏🏼

 5. Emma 24 september, 2018 on 11:06 Svara

  Hejsan! Eftersom bristningar uppstår pga. hormoner (och inte pga att magen töjs ut, som många tror) så gissar jag att du helt enkelt har fler hormonor nu efteråt :) Ha en fin dag! 🌸

 6. Sara 24 september, 2018 on 11:07 Svara

  De kommer när magen går ihop fort. Det hände mig med. Från att ha varit så stor till att bli plattare igen.

 7. T 24 september, 2018 on 11:13 Svara

  Såååå fint! 😍
  Som du själv skrev. Ett tecken på att du burit din son.
  Det finns inget negativt med bristningar. Snarare bara positivt ❤

 8. Hanna 24 september, 2018 on 11:20 Svara

  Hormonerna som gör det 🙂

 9. Victoria Estelle 24 september, 2018 on 11:21 Svara

  Jag fick också så, fast över rumpan och låren. Fick höra att de berodde på hormoner och att de kunde försvinna med tiden – vilket mina faktiskt gjort till stor del. Tycker det är fint på något vis <3 Kram!

 10. Sara 24 september, 2018 on 11:23 Svara

  Bristningar kan bero på att huden inte hinner med när man växer fort och huden stäcks ut, då spricker den. Men jag har också hört att bristningar kan bero på hormoner och vara hormonella. Detta tror jag oftast är anledningen till att man får de efter förlossningen och inte under graviditeten.

 11. Josefine 24 september, 2018 on 12:41 Svara

  Samma för mig. Jag smörjde under graviditeten och fick typ ingenting men efteråt kom det. Det är hormonellt, så det är ingenting man kan förebygga 😊

  http://nouw.com/sjosefine

 12. Mimmi 24 september, 2018 on 12:51 Svara

  Det är mestadels hormoner.
  Men jag har för mig att jag läst att vid låg zink i kroppen så får man lättare bristningar.

 13. Josefine 24 september, 2018 on 12:54 Svara

  Samma här! Fick inga bristningar alls under graviditeten, men efter förlossningen nästan en månad efter.. någon som sa att man kan få bristningar också när man går ner hastigt i vikt, inte bara upp. Men hormoner självklart och sen är det så individuellt. Men lite bristningar vill man ju ha, ett minne av vad man faktiskt åstadkommit 😍❤️

 14. linn 24 september, 2018 on 15:14 Svara

  Bristningarna kommer under graviditeten. men dom syns oftast inte frns efter frlossningen d magen blir lite slapp ett tag.

 15. Sofia 24 september, 2018 on 18:54 Svara

  Mina bristningar kom typ 1 månad efter graviditeten. Hela magen såg ut som ett landskap. Det är när magen blir mindre man börjar se vad som faktiskt har hänt med kroppenå

 16. Jonna 24 september, 2018 on 21:50 Svara

  Jag tror man har bristningar under graviditeten bara de att dom är så uttöjda då. Sen när den lilla krabaten är ute och magen sjunker ihop så blir dom mer påtagliga. Samma sak hände mig! Min son är 5 veckor nu, men jag upplever att mina bristningar blir bättre o bättre för varje dag som går:) men va gör det att ha lite bristningar när man fick de finare i världen:)

 17. Moa 26 september, 2018 on 12:04 Svara

  Jag fick bristningar på magen när jag gick 15 dagar över tiden. Sen efter förlossningen kom det lite fler, klarade mig annars bra under graviditeten utan bristningar på magen. Fick dock på rumpa, lår, bröst och vaderna när jag var gravid😅

 18. Emmy 26 september, 2018 on 12:43 Svara

  Min dotter är 3 veckor idag och jag har fått precis samma. Massa små bristningar nu efteråt. Precis som du säger inget som stör mig, men känns ändå lite onödigt att dom ska komma nu efter haha. Och dom kom efter typ 2 veckor så antar att det beror på hormoner😅

 19. Pellanpuh 26 september, 2018 on 15:56 Svara

  Jag har hört att man kan få bristningar om man går upp eller ner i vikt ”snabbt”. Kan tänka mig att man däröfr kan få bristningar efteråt om man gått ner i vikt fort efter förlossningen. Men någon jätte kunskap i området besitter jag inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna