VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Uppdatering – amning

Många är nyfikna på hur amningen har gått.

Som jag berättat för er här i bloggen så grät ju jag floder när jag ammade, det gjorde så ont i mina tårtor. Det var som värst kanske efter 5 dagar. Så jag bestämde mig för att inte vara så hård mot mig själv och köpte en bröstpump.

Bröstpumpen räddade mig. Aaron tar tag i nippeln medans pumpen tar tag i hela vårtgården. Jag pumpade i två dagar och allt gick super. Aaron gillade flaskan.

Under tiden fick vårtorna vila och jag samlade kraft. Så jag testade att amma igen och det gick också super. Nu har jag ammat helt sen dess. Det känns ändå som en trygghet att jag kan använda pumpen om jag känner att jag vill eller behöver.

Så skönt att Aaron inte är kräsen och kan blanda lite. Och jag är så glad att jag inte var så hård mot mig själv och tillät mig att pumpa i 2 dagar. Det är ingen idé att sitta och lida sig igenom amningen, det mår varken jag eeller bebis bra av.


Foto: Nathalie Nyberg
Amningsbh från Glammom.


Annons

Kommentarer


 1. Isabella Jedler 18 september, 2018 on 10:01 Svara

  Såå vackra bilder Elli, you go girl! Längtar efter o få träffa lillen!

 2. Emelie 18 september, 2018 on 10:23 Svara

  Hej :) Jag hittade din sida av en slump på Instagram. Så nu har jag suttit och kollat på din/er förlossningsvideo och gråtit som ett litet barn 😀 Jag fick min första son i juli 2016 <3 Otroligt fin video ni spelat in. Jag ångrar så att vi inte gjorde detsamma. Min förlossning var kortare och väldigt intensiv så det blev aldrig så…men nu fick jag ju ta del av er istället :) Hur gick första mötet med Frankie? Jag har 2 vovvar hemma och första mötet var så speciellt och nervöst ! Hoppas det går bra med Lilleman! Kramar till er.

 3. Victoria Estelle 18 september, 2018 on 12:27 Svara

  Jag har gjort precis som du med båda mina bebisar. Fått ta ett break och ta till pumpen. Pumpen är typ Guds gåva känner jag haha! Och superbra att ta till om du typ vill spara lite mjölk om du ska iväg eller så :) Stor kram och du? Så himla vacker du är och vilka bilder!!! <3 Dör sötdöden på bebis

 4. Emma 18 september, 2018 on 13:42 Svara

  Hej! Vi väntar vårt första inom de närmaste 2 veckorna och undrar om du använt dig av en manuell eller elektrisk bröstpump och hur du tyckte att den fungerade? Det är ju väldigt individuellt förstår jag men intressant att höra om din upplevelse. Tack på förhand!

 5. Jenna 18 september, 2018 on 18:16 Svara

  Grattis till eran fina pojke:)

  Det här med amning är ingen dans på rosor alla gånger. Hoppas du inte tar illa upp nu, vill bara tipsa😊
  Ett tips angående amningen och att han ska kunna greppa bröstet korrekt är,
  Kläm ihop vårtgården som en ”hamburgare” och för bröstet in i munnen. Du kanske hört talas om hamburgegreppet redan :)
  Annars finns amningsnapp på apoteket som du sätter på bröstet, det använde jag med mitt första barn👍

  All lycka till er,

 6. Carola 18 september, 2018 on 21:23 Svara

  Hej jag gav nästan upp själv efter 3dje dagen såriga och blodiga bröstvårtor. Men tillslut gick det kollade olika knep på Google och sen i amning grupp på Facebook. Och visade sig att jag la min tös fel. Därför hon fick fel grepp. Nu har vi ammat i lite mer en 10 månader men börjar bli jobbigt igen då de är tänder nu istället

 7. Hanna 18 september, 2018 on 22:04 Svara

  Vilka otroligt vackra bilder! ❤️

 8. Carolin 21 september, 2018 on 22:36 Svara

  Jag vill bara tipsa om då jag ser på nedersta bilden att han suger med underläppen inåt, man kan typ peta till på hakan då underläppen åker ut, detta underlättar väldigt mycket. 😊

 9. Marika sandin 22 september, 2018 on 18:29 Svara

  Hej du fina♥️ jag hade ett helvete med mitt andra barn, gjorde sååå vansinnigt ont, då åkte mannen ner till apoteket och köpte vårtskydd, är som en tunn plast du sätter på bröstet, ser ut som en vårta😃 bästa jag gjort, du kan ju prova så slipper du pumpen😊 kram på dig.

 10. Frida 23 september, 2018 on 01:07 Svara

  Ett tips för att få in mer i munnen är att klämma ihop vårtgården som en cheeseburgare. Sen föra honom mot bröstet samtidigt, lite svårt men det kan hjälpa. Det hjälpte mig och min dotter:)

  • Therése 25 september, 2018 on 07:30 Svara

   Så fina bilder på dig och sonen!! Men jag lade också märke till sista bilden, där Aarons underläpp är en aning indragen, vilket innebär att han inte får ett ordentligt grepp runt vårtan/vårtgården. Risken då är att han suger i sig luft och får ont i magen. Ett bra sugtag är inte alla ggr lätt att få till, men väldigt viktigt! Kolla gärna in Amningsgruppen på Facebook! Dem räddade mig med många bekymmer i amningen med båda döttrarna!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna