VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

När ska man ringa akuten?

Godkväll alla fina.

Nu i två dagar har jag känt mig riktigt febrig, ont i lederna, ont bakom öronen, brösten gör ont och skiftar mellan att frysa och svettas. Precis som jag har när jag har hög feber.. jag har haft så mycket viktigt att göra den här veckan så jag har tacklat det hela med att knapra Alvedon. Kanske lite dumt.

Nu kände jag att det var nog med förnekelse och kollade tempen. 39,2 grader prick. Fan. Vad kan det vara? Livmoderinflamation? Ja alltså jag har haft det förut och har lite ont i livmoder , men tänker att det är för att jag precis fött barn. Mjölkstockning? Nja jo det skulle det kunna vara. Jag har ju ont i tuttarna, lite mer ont i det ena. Det blev alldeles hårt här om dagen, så som det blir när mjölken rinner till. Infektion i stygnen? Nja det gör inte ont i stygnen, känns lite när jag kissar och om jag råkar sätta mig hastigt men inte annars.

Jag har verkligen inte tid eller lust med det här. Jag har ännu mindre lust att åka in till akuten eller läkaren. Jag känner mig så trött på allt som har med sjukhus att göra. Ne fy vilken mardröm. Men såklart så måste jag om det behövs. Jag vet faktiskt inte vad jag borde göra. Eller jo, det säkra före det osäkra, men mitt psyke vill verkligen inte. Så jag intalar mig själv att jag inte behöver.

Men en fråga. Kan det påverka Aaron via amning eller närhet på något sätt?


Annons

Kommentarer


 1. Isa 18 september, 2018 on 19:18 Svara

  Hade jag varit du så kan du alltid ringa till förlossningen och fråga. Hoppas det löser sig💋

 2. Jennie 18 september, 2018 on 19:21 Svara

  Eftersom du nyligen fött så ska man ta det på allvar om man får feber. Kan ju vara så att det påverka bebis. Och de är ju det minsta man vill. Just nu är det ju ditt mående och din sons mående som går före allt!

 3. Isabelle 18 september, 2018 on 19:23 Svara

  Ring förlossningen och rådfråga dom! Gå på din magkänsla om du känner dig orolig. Hoppas allt går bra ❤️

 4. Elin 18 september, 2018 on 19:26 Svara

  Har arbetat på förlossning och BB, är själv mamma och jag fick feber när jag drabbades av mjölstockning men kan likaväl vara vanligt virus eller livmoderinflammstion(om man har otur)
  Ring till Antenatalen/Förlossningen, i annat fall hänvisar dem dig till 1177, Men hellre kontakta en gång för mycket än för lite kram 💗

 5. Anna 18 september, 2018 on 19:29 Svara

  Hej!
  Barnen är mycket skyddade av amningen! Feber smittar inte, visste du säkert🙈
  Mjölkstockning, massera, duscha varmt, pumpa efter amning, Ipren, håll brösten varma när du går ut!!
  Ring 1177 rådfråga!!!
  //Anna

 6. Stina 18 september, 2018 on 19:30 Svara

  Hej!
  Du ska ringa akuten på direkten!
  Kan bli riktigt allvarligt.

 7. Patricia 18 september, 2018 on 19:36 Svara

  Hej :)
  Gå på din magkänsla, du känner din smärtgräns bättre än någon annan. Jag har haft mjölkstockning 5 gånger sen min dotter föddes i mars, och lymfinlammation i samband med en mjölkstockning som blev en stor knöl. Känner igen dina symptom, feber, svettningar, frossa, smärta. Mitt tips är att amma amma amma, det är det bästa mot det, bebis hjälper dig att amma bort eventuell stockning. För mig hjälpte det att sitta i duschen länge, tog smärtstillande, sen la jag mig i sängen med två täcken och svettades som en gris rent ut sagt. Vaknade efter några timmar, sängen var blöt, jah var blöt. Men kände mig återställd. Men blir det så olidligt att du inte står ut, åk till en jourcentral, akuten tar så lång tid :( eventuellt ring kvinnohälsan imorgon, de är bäst på sådana besvär. Lycka till :)

 8. Lisa 18 september, 2018 on 20:01 Svara

  Hej! Jag hade precis likadant! När min lilla va 1 vecka! Han är nu 2.5 vecka! Trodde först d va mjölkstockning! Men har man de ska brösten vara röda tydligen p göra så ont att Du inte ens kan röra dom! Jag åkte till akuten efter 2 dagar med 40 grader feber! D visa sej vara en infektion efter förlossningen så fick antibiotika! Jag amma på som vanligt! Hade dock mindre mjölk när jag va sjuk å åt tabletter men det va bara kämpa på och amma oftare!

 9. Daniella 18 september, 2018 on 20:03 Svara

  Åk till gynakuten danderyd direkt! Hade feber 2 veckor efter förlossningen och fick antibitoika.

 10. Matilda 18 september, 2018 on 20:14 Svara

  Hej! :) Jag tycker att du ska ringa 1177 och höra vad de säger. Jag fick mjölkstockning när min andra var runt 6 veckor och fick över 40 grader, jag åkte in för att bli kollad bara för att jag kände mig lite orolig då febern blev så hög. Det var ingen fara och det gick över av sig själv efter ett par dagar till. Det är säkert ingen fara, men eftersom det inte är längesen du födde är det bäst att bli kollad ifall det skulle vara någon infektion som du behöver behandling för. Du måste ju må
  bra för att orka ta hand om lillkillen :) Bättre att ta det säkra före det osäkra. Krya på dig <3

 11. Katarina 18 september, 2018 on 20:35 Svara

  Hej Ellinor! Ta detta på allvar…en vecka efter jag hade fött min son fick jag också feber och ont i brösten…alla sa mjölkstockning, ingen fara…lät det bero ett antal dagar…slutade med ambulans och inlagd på sjukhus i en vecka, det var livmodersinflamation…sök vård kära du ♥️

 12. Johanna 18 september, 2018 on 20:43 Svara

  Tips – ta hjälp direkt! Jag åkte på infektion/inflammation i livmodern efter snitt. Men sökte inte hjälp förren 4 veckor efter vår dotter kom till världen. Lika bra att få veta vad det beror på på en gång så du blir frisk fortare!

 13. Loui 19 september, 2018 on 01:51 Svara

  Jag hade över 40graders feber några veckor efter jag fick min bebis, visade sig att jag hade urinvägsinfektion utan att veta om det.

 14. Sofi 19 september, 2018 on 08:10 Svara

  Hej! Jag jobbar som sjuksköterska och skulle säga att du ska åka in. Blöder du fortfarande? Isåfall är det ju ett öppet sår och väldigt stor infektionsrisk. Oftast får man samma antibiotika mot både livmoderhalsinfektion och mjölkstockning så det kanske är värt att ta det om dom anser att det behövs?😊 även fast du inte smittar honom så ska du ju orka ta hand om honom också❣️ krya på dig och ta hand om bebis ❤️🌸

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna