VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Att föda en stor bebis

Hej alla fina!

Jag har fått frågan om det är svårare att föda ut en stor bebis?

Min lilla vägde 4,2 och var 53cm stor när han föddes. Jag själv tycker inte att det är så himla mycket större, men det är ju absolut större än en bebis som väger 3,5 när den föds.

Svar på frågan.

Njaa jag har bara fött ett barn så jag har inget att jämföra med. Det kändes självklart att trycka ut honom men det var huvudet som var jobbigt, inte kroppen. Kroppen kommer ut väldigt lätt i nästa värk.

Jag var faktiskt livrädd att föda när jag fick reda på att han var ”stor”. Det är inte heller så konstigt, man får bli rädd för olika anledningar. Men såhär i efterhand så önskar jag att jag inte skulle ta det så allvarligt. I efterhand känns det väldigt onödigt att jag gick runt och var rädd för den saken, för det var inget som påverkade förlossningen på något sätt.

Huvet gjorde ont att trycka ut men sekunden efter har du honom på bröstet och då glömmer man allt!

KRAM!


Annons

Kommentarer


 1. Tove 4 september, 2018 on 11:15 Svara

  Stort grattis till er fina pojke! :) jag själv har en dotter som är straxt över året hon vägde också 4,2 och var 53cm lång. Håller mig dig helt och hållet i det du skriver. 😀

 2. 3barns mamma 4 september, 2018 on 11:47 Svara

  Det stämmer precis så som du säger. Det är ju huvudet som gör ont, efter så kommer ju kroppen lätt ut och sen ligger dom på bröstet.
  Jag har fött 3 barn, och alla har gjort minst lika ont, även om 2an vägde mest, 4275g o 53 cm. Lycka till med allt

 3. Fia 4 september, 2018 on 12:36 Svara

  Grattis till er son 😍 och Tack för ett lugnande inlägg för en som snart ska föda och enligt TUL väntar en stor bebis! Då jag själv är rätt så liten i kroppen så har det förstås resulterat i jobbiga tankar, hur ska lilla jag kunna klämma ut en över 4 kilos bebis!? Men naturen verkar ju kunna sitt och efter att ha läst ditt inlägg så tänker jag inte ödsla mer tid på att oroa mig över hans storlek 🙂

  • ebba 5 september, 2018 on 09:29 Svara

   Jag är oxå liten (157 cm) och har fött 3 stora bebisar. Den sista vägde 4400g. Alla förlossningar har gått snabbt utan komplikationer och inga bristningar.
   Så det behöver inte vara jobbigare att föda stora barn.

 4. Hanna 4 september, 2018 on 12:52 Svara

  Min sista vägde 2,5 och var 46 lång 😂🤦🏼‍♀️ Vid 4 månader är hon 56 och väger 5,1kg 🙈🙈🙈

 5. Moa 4 september, 2018 on 13:25 Svara

  Grattis till ert underverk! Vår son vägde också 4,2 kg och var 53 cm när han föddes. Nu har jag fött ett barn tidigare, men tyckte han var lättare att föda än dottern på 3,4 kg. Kan varit för att man visste att smärtan ändå försvann.
  Njut av bebisbubblan, det går sååå fort 😍

 6. Erika 4 september, 2018 on 18:03 Svara

  Min dotter vägde 4335 gram och var 53 cm lång, problemfri graviditet men förlossningen gick inte alls bra… trots att jag blev klippt så sprack jag ända in i ringmuskel. Fick en 4 gradig skada . Dock så berodde skadan mest på min dotters stora huvudomkrets, den var 39 cm! Och vanligast är 34…

 7. Emma 4 september, 2018 on 18:29 Svara

  Fick barn för 3 veckor sen, en tjej på 2800 gram 😍 Klart det känns men som du säger, det är så värt! Man glömmer bort direkt❤️ Grattis till er, ni är så fina!

 8. Sophie 5 september, 2018 on 09:37 Svara

  Grattis till bebisen! ❤️

 9. Sophie 5 september, 2018 on 09:39 Svara

  Min minsta vägde 3100g och största 5310g. Den största var min lättaste förlossning. Det gick snabbt och smidigt, inga komplikationer någon av förlossningarna men den största var lättast att föda och gjorde absolut inte ondare! (Alla föddes utan eda)
  All lycka till er!

 10. Anny 5 september, 2018 on 10:20 Svara

  Jag födde en flicka på 4200g och 52 cm!
  Det sägs att större bebisar har mer kraft och ”hjälper till” mer under en förlossning än vad små bebisar gör. Om det stämmer vet jag inte 😊

 11. Josefine 5 september, 2018 on 12:49 Svara

  Grattis till er fina son 💙 Jag har fött två barn. Den första på 3,7 kg och 52 cm och den andra på 4,5 kg och 57 cm och den största (andra) var helt klart lättare och gav mig mindre bristningar än den första som blev tagen med sugklocka och ett ordentligt jäkla klipp i fiffi 😂 Så av min erfarenhet så nej, större bebis är inte svårare att föda än en liten 😊 Den ”stora” födde jag dessutom utan eda och ändå upplevde jag den förlossningen som mycket mindre smärtsam 🤷‍♀️

 12. Helene 5 september, 2018 on 21:25 Svara

  Hehe, min minsta var 5,3 kg och 57 cm. Inte kul. Grattis till lilla sonen!! ❤️

 13. Sandra 7 september, 2018 on 16:00 Svara

  Har själv fött en stor bebis. 4,7 kg och 55 lång… ingen visste att han va så stor då magen och allt va detsamma som mina döttrars. Och dom vägde 3,5 kg ungefär. Men kan minnas att det inte va någon skillnad. Alla förlossningar va olika varandra ändå. Dock så föddes han med hinnan hel då dom aldrig tog vattnet. De gjorde saken mer smärtsam.

  Och med pojken så fick jag inte en endaste bristning efteråt.. medans första tjejen som va minst fick ja sy en massa efteråt.

  Annars va skillnaden mest att han aldrig passade i stlk 50 😂.
  Men hade jag vetat innan att ja skulle föda en nästan 5 kg bebis så hade jag fått panik tror jag hehe.

  Grattis förresten till din fina son 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna