VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Dessa mjölktuttar..

Att tuttarna växer under en graviditet och amning är ju ingen nyhet. Det var jag beredd på. Att tuttarna blir stora som bomber, bokstavligen, de va lite nytt. Jag har i princip aldrig haft några bröst, En B-kupa. Nu när mjöken runnit till så är det snarare en Ekupa. Lite ovant kan man säga.

Jag är nog mer bekväm med ”små tuttar” nu när jag har fått prova på båda, haha. Ne men jag tycker personligen att det är fint med små tuttar, kan ju också vara för att det är de jag är van vid.

Vi får se hur länge de vill vara så här stora. Som jag har förstått det så går dom tillbaka efter amningen. Självklart inte till sitt helt naturliga, men de är inte så här hårda och mjölken slutar produceras.

Det gör inte direkt ont i brösten nu, men dom är ju otroligt ömma och känsliga. Ändå en jobbig känsla som jag gärna blir av med om jag fick bestämma.

Tack snälla till er som tipsade om amningen. Ni alla har varit till stor hjälp. Nu har jag köpt Purelan o ska testa det. Vi får hålla tummarna. För nu är det gråt och lätt ångest varje gång det ska ammas.


Annons

Kommentarer


 1. Mamma 4 september, 2018 on 07:59 Svara

  testa bröstmjölk pump. Underlättar enormt mycket. Du kan pumpa ut all mjölk och frysa eller spara i kylen för tre dagar. Ger samma effekt. :)

 2. Anna 4 september, 2018 on 09:48 Svara

  Hej och grattis!!!
  Jag har fyra barn och har ammat alla. Vid första barnet hade jag jätte såriga bröst och ville ge upp. Men min kompis sa att efter 3 veckor vänder det! Och det gjorde det!! Häng i, det är värt det!

  Du har fått bra tips med salva, amningnapp! Jag har även använt Försvarets hudsalva o smörjt efter varje amning, det har hållet dem mjuka o lite fuktiga så att det inte gör så ont varje gång han ska suga o mjuka upp alla sår varje gång!
  Prova att pumpa ut efter att han ammat en gång el några, det har jag själv gjort, har känts som en lättnad o brösten har mjuknat!

  Lycka till!

 3. Emma 4 september, 2018 on 10:47 Svara

  Stort grattis till er:) Vad ska han heta? Vad vägde han/ Hur lång var han?
  Stor kram

 4. Jennie 4 september, 2018 on 11:10 Svara

  Sådär jättestora är de bara de första två veckorna ca.sen kommer de gå ner och va stora och när du slutat amma kommer de vara som innan eller mindre beroende på hur mycket viktnedgång man haft 😊

 5. Sandra 4 september, 2018 on 11:12 Svara

  Jag kan verkligen tipsa om amningsnapp, det har varit min räddning vid såriga bröstvårtor vid alla mina tre kids! 🙏🏼

 6. Nathalie 4 september, 2018 on 11:46 Svara

  Om 2 veckor är brösten normala igen och amningen har slutat göra ont!! Kämpa på !!! 😘

 7. Johanna 4 september, 2018 on 11:47 Svara

  Jag tyckte också det gjorde ont första tiden. Tänkte hur sjutton ska jag klara det här i flera månader? Smärtan försvinner dock om bebis kan ta tillräckligt stort gap. En del av vårtgården ska vara inne i munnen också, inte bara vårtan. Men kan vara jättesvårt i början. För mig blev amningen mysig efter 2 månader. Hoppas går snabbare för er <3 Ett tips är också att ta kontakt med amningscentrum på SÖS för råd. Det är (för många) svårare att amma än man tror.

 8. Frida 4 september, 2018 on 11:59 Svara

  För mig gjorde pumpen bara ont men det kan vara värt att testa, smörj in bröstvårtorna med bröstmjölk 👌 kämpa, kämpa det är så tufft i början men det blir bättre! Jag hatade att amma och ville bara sluta… nu är min dotter 11 månader och jag ammar än. Det är så smidigt när man åker bil, det går fort fram med bröstet och på natten är det guld värt om man samsover. Du är grym, går det inte så är det inte, det är inte hela världen 😊men håll ut det blir bättre ♡

 9. Hannah 4 september, 2018 on 12:04 Svara

  Jag hade samma problem när jag fick min dotter. Hade så ont att jag grät, bet mig i tungan och ville bara sluta i början. Ville ge upp 100 gånger, pratade med sköterskan på BB när vi va på återbesöket och fick prova amningsnapp och de hjälpte såå mycket. Brösten fick läka och jag smorde med purelan mellan varven. Så mitt tips – amningsnapp!! Och sen när vårtorna läkt och amningen känns harmonisk så prova sluta med den. 🌸 lycka till med lillen

 10. Maria 4 september, 2018 on 12:23 Svara

  Om inte Purelan fungerar så rekommenderar jag Mamkompresser som kan köpas på Apoteket. Det var min räddning när bröstvårtorna var ömma och såriga.

 11. Michelle 4 september, 2018 on 18:35 Svara

  Åh ellinor lider med dig å saknar inte första tiden med vad de kändes som amma dygnet runt å ångesten svprdomarna, tårarna frustrationen, ilskan å alla känslor jag kände för jag ville få amningen fungera trots Tösen tydligt fick dåligt grepp.. Usch.. Å. Även om de går över efter ca 2-2,5 vecka smärtan till största del så känns de sååå himla långt borta när man är mitt i det.. Men som alla sa till mig.. De kommer bli bättre! Uthärda så länge du orkar! Amma är bra.. Men amma är inte allt! Om. Mamma börjar må dåligt av de! De kan tyvärr få en känna sig ganska ensam då man e ensam om å bära på. Maten å ge den.. Ångrar inte en sekund jag gick över helt till ersättning vid ca 3 mån till min nästan 4 månaders bebis! Däremot så ångrar jag att jag inte börja med ersättning tidigare.. För smärtan vid amningen gjorde jag mådde otroligt dåligt psykiskt.. Förstår verkligen mer å mer de som väljer ersättning framför amma.. Samtidigt som man tyvärr känner sig som världens sämsta mamma om man intr orkar uthärda smärtan vid amningen. Pga press man känner från BB å BVC osv.. Men vill du amma å de viktigt för dig så säger jag återigen de kommer bli bättre!

 12. Sara 4 september, 2018 on 19:38 Svara

  Smörj med purelan före amningen, jag smorde in amningakuporna också så man inte skulle fastna. Smörj med bröstmjölk efter amning o låt lufttorka. Sen purelan på bröst och kupor. Lufta mycket om du bara är hemma. Heja heja, det kommer bli bättre, lovar!!

 13. Emma 4 september, 2018 on 22:47 Svara

  Amningen gjorde ordentligt ONT för mig också i ca 1-2 veckor sen släppte smärtan! Jag tror man bara får bita ihop tyvärr haha! Men smörj smörj smörj så det inte blir sår!

  Mina bröst var helt sjukt hårda och stora också men det är de bara när mjölken rinner till, så de går tillbaka bara efter några dagar :)

  Så håll ut haha!

 14. Erika 5 september, 2018 on 09:28 Svara

  Får du för ont och behöver vila brösten så rekommenderar jag andningsskydd från MAM. De är guld värda! Har själv inte kunnat amma länge pga såriga bröst och till slut började det blöda och vara. Jag satt o grät och minstingen kräkte blod som hon fått i sug av mina såriga bröst. Sen ska man inte lyssna för mycket på allt som så många har att säga om amning. Det är helt enkelt inte alla som kan eller känner sig bekväma med det. Fungerar amningen är den helt fantastisk, men annars ska man göra det som känns bäst för ER. Inget man ska behöva gå och ha ångest över. Nöjd bebis-nöjd mamma. Det är huvudsaken. Men ett varmt tips är som sagt andningsskydd. Och glöm inte lufta brösten. Det finns även runda amningsskydd med lufthål som du sätter över bröstvårtan mellan amningarna, uppsamlingskupor. Det är nästan bättre än att stänga in bröstvårtorna med torra kupor som skaver och oftast så är purelan eller andra krämer instängande istället för luftande. Så variera isåfall mellan salvor och uppsamlingskupor!👌🏻 Stort lycka till och grattis till er fantastiskt fina son😍💕 /tvåbarnsmamma från skåne

  • Erika 5 september, 2018 on 09:29 Svara

   Amningsskydd ska det självklart stå!*

 15. Madeleine 6 september, 2018 on 00:19 Svara

  Hej,
  Smärtan släpper inte alltid efter två veckor, tre veckor, två månader och allt vad alla skriver till dig. Bebis kan ta hur bra grepp som helst men det gör ändå ont.
  Läser att du är ledsen och känner ångest inför amning. AMNING ÄR INTE HELA VÄRLDEN. Man måste inte amma. Ett barn mår inte bättre för att det ammas. Teorierna om att ammade barn är friskare, smartare yadayada är LÖGN. Min dotter ammades i sju veckor, fick sedan endast ersättning. Hon blev nio månader häromveckan och har varit sjuk… två, kanske tre gånger under sitt liv, varav en gång under de sju veckorna hon ammades.
  Att amma är inte alltid det bästa för bebis. En ledsen och ångestfylld mamma är inte det bästa för bebis. Det bästa för en bebis kommer alltid vara en glad och lycklig mamma, sen om det innebär att amma eller att pappa/farmor/mormor/morfar/moster/granne/hund matar bebis med flaska medan mamma vilar så kvittar det.
  Den viktigaste mjölken bebis kan få är råmjölken, den har man bara de första dagarna. Bebis får inte ditt immunförsvar genom bröstmjölk, heller inte ditt sinne för humor eller engelskakunskaper. Bara mat. Mys, kärlek, kontakt och anknytning kan man ge på SÅ många andra vis än amning.
  Wow blev en lång kommentar men snälla, snälla, snälla amma inte ”för att”. Stå inte ut. Tvinga inte dig själv att må dåligt. Det gjorde jag. De sju veckorna var de värsta i mitt liv, och innebar flera månader av mitt barns liv som jag missade och aldrig kommer få tillbaka på grund av den jävla ångesten som gav mig en förlossningsdepression.
  Du och ditt barn förtjänar att må bra tillsammans oavsett hur ni gör <3

 16. Lydia 17 september, 2018 on 04:13 Svara

  Har också problem med ömma och såriga bröst…
  Purelan är magisk. Även silikon” vårtor” du sätter på bröstet är så skönt :) om du börjar få mjölkstockning finns det värmeanlägg att köpa på Apoteket och ha innanför bhn. Lycka till med allt :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna