VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

4 saker ingen berättar om en graviditet

Jag vill inte låta negativ eller så, men dessa saker är något som jag inte var förberedd på alls. Speciellt den sista punkten.

1. Att det strålar i underlivet. Aj aj aj säger jag bara. Det kan verkligen hugga till. Det blir som blixtrar från tjejmagen ner i ljumskarna.

2. Att man kan få bristningar lite här och var. Jag kanske var dum innan men jag förstod inte att bristningarna kan dyka upp lite vart som. Själv har jag fått på innelår, bröstet och ytterst lite på rumpan. Men har hört att det kan komma på betydligt konstigare ställen än så.

3. Att mammapoliserna finns överallt. Samtidigt som det känns som att nästan alla mammor är lite poliser mot varandra så vill ingen erkänna det. Vissa helt omedvetet. Vissa väldigt tydligt. Alla vill nog väl, men det blir så fel. Alla barn är olika och alla mammor är olika, det måste vi alla förstå.

4. Att allt inte är en dans på rosor- det är hemskt. Om man bortser helt från vad en graviditet är eller hur det slutar, alltså att man får ett barn så är det hemskt enligt mig. Förutom att det är mitt barn jag bär på och att det helt klart är värt det så är det de värsta jag har gjort i mitt liv tror jag. Så mycket jobbiga känslor jag haft de senaste 9 månaderna är inte att leka med. Stundvis har jag känt mig deprimerad på riktigt. Mensvärkssmärtorna är inget jag njutit av direkt. Konstant hunger…Så jobbigt. Instängd i sin egna kropp- det värsta! Men självklart har det sina magiska stunder också!


Annons

Kommentarer


 1. Jenny 25 augusti, 2018 on 07:52 Svara

  Jag skäms nästan varje gång jag säger detta eller ens tänker tanken. Jag tycker inte om att vara gravid.
  Älskar att jag och min sambo har möjligheten att kunna skapa ett barn. Men att vara gravid är den jobbigaste perioden i hela mitt liv. Krämpor, ständig oro, viktuppgången, alla hjärnspöken, humöret. Listan kan göras längre.
  Jag har 38 dagar kvar till bf och räknar ner varje dag.
  Det har varit kul att få följa din graviditet, jag känner igen mig i så mycket. Känns skönt att inte vara ensam om alla struliga känslor och krämpor.

  Lycka till när det är dags! 😃💪🏽

 2. Victoria 25 augusti, 2018 on 19:41 Svara

  Är beräknad två veckor efter dig och känner precis likadant, har gjort det rätt länge med. Har nog egentligen haft en väldigt normal och enkel graviditet men tycker det varit jobbigt ändå. Känner mig väldigt begränsad, är sällan glad, känner mig extremt stor och orkar knappt röra mig. Har blivit väldigt introvert och tycker typ inte att någonting är roligt längre. Känner mig extremt omoderlig som sitter och känner så mycket negativa känslor när alla andra verkar må så fantastiskt. Längtar ihjäl mig tills bebisen kommer så jag kan få bli mig själv igen.

 3. Helen 28 augusti, 2018 on 08:31 Svara

  Väldigt få som berättar att man ofta får krysta ut moderkakan, gör nästan lika ont som att trycka ut ungen.

  Efter verkar kan förkomma och dom är inte heller så charmiga…

 4. Erika 4 oktober, 2018 on 15:35 Svara

  Hej Ellinor!
  Jag var ute efter en förlossningsberättelser och hittade din blogg och din video. Så stark att se hela förloppet som slutar med ett litet fantastiskt barnskrik. Jag grät och gråter nästan varje gång jag kollar på förlossningar.
  Nu till min fråga. Du pratar om mammapoliser och jag har också upplevt att många har starka åsikter men nu när vi blivit mammor så blir jag rädd för att säga fel sak till blivande eller nyblivna mammor. Jag vill verkligen inte trycka ner någon eller få någon att känna sig obekväm. Men alla är så olika och just nu är graviditet och bebisar det roligarte och bästa jag vet att prata om.
  Vad utmärker en mammapolis tycker du och hur undviker jag att trampa någon på tårna?
  Tack, Erika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna