VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Är jag förberedd på förlossningen?

Den stora frågan, är jag förberedd på förlossningen? Svaret är sjukt svårt. Hur kan man ens vara förberedd på en förlossning? Man har ju aldrig någon aning om vad som händer eller hur det kommer att gå till. Jag skulle säga att jag är tillräckligt informerad för att känna mig trygg i situationen, eller så trygg man bara kan vara. Det gäller nog att vara redo att släppa kontrollen. För de timmar som förlossningen pågår så är det viktigt att lita på förlossningssköterskan.

Jag tror att det är mycket man kan vara orolig för så här innan, men sen i stunden så är det de minsta man oroar sig för. Som tex att man ska bajsa på sig, att behöva sys eller föda ut moderkakan.

Jag går in med inställningen att det är en sjukt häftig upplevelse, läkarna har koll och är så sjukt erfarna, vi kvinnor har klarat av att föda barn i alla tider och självklart fokusera på att det är första gången jag ska få se min son.

Jag har inställningen att det blir lite som det blir. Jag vill inte läsa på för mycket eller så, jag känner att jag ändå inte kommer kunna ha kontroll över läget. Jag vill ha ett öppet sinne och inte veta exakt hur jag vill ha det eftersom att jag lätt kan bli upprörd om det inte blir så.


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna