VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Perfekt-bubblan. Är jag en av dom?

Ibland kan jag komma in i någon slags ”perfekt-bubbla”, något som bara är på låtsas och som är långt ifrån verkligheten.

Detta sker när jag kollar för mycket på andra på Instagram. Jag ser deras perfekta gravidkroppar och börjar genast att kritisera min egen. Jag önskar att jag såg ut mer som dom. Att jag också var en sån där ”perfekt gravid/mamma”. Att mitt liv var lika lyckat och inte något problem i världen kunde dra ner mig. För det är så jag ser på andra på instagram och det är absolut inte så jag ser på mig själv. Det ger mig en inre press, stress och gör att jag känner mig nedstämd.

Sen kommer jag ur den här bubblan och tänker igen. ” är jag kanske också den där perfekta gravida?” Jag har inget svar på det, för jag vet ju inte hur ni ser mig. Men jag kan tänka mig att jag inte ser så illa pinkad ut, jag menar jag får ofta kommentarer om att det lyser om mig och att jag är väldigt fin som gravid. Så det måste ju betyda något. Kollar jag på mig själv från någon annans ögon så hade jag sett en väldigt fin och ”lycklig” tjej. Precis så som jag ser andra som ger mig ångest för att jag inte kan relatera. Är ni med på vad jag menar?

Det känns bara så underligt att något kan ge mig så stora klumpar i magen men som egentligen är helt obefogat. Sen är den stora frågan, hur viktigt är det att se ut på de sättet? Hur viktigt är det att alla ser dig som perfekt? Eller är det enbart för sin egen självkänsla som det är viktigt? Är det ens viktigt för mig? Eller är det bara dagens Instagram som får mig att tro att det är viktigt? Jag har inget bra svar på de frågorna. För att helt ärligt talat så vet jag inte varför det känns så viktigt för mig när jag kommer in i bubblan.

En liten måndagstanke bara. Ska försöka att inte tänka så mycket på andra och framförallt inte jämföra mig med andra, det mår ju ingen bra av.


Annons

Kommentarer


 1. Emma 13 augusti, 2018 on 06:38 Svara

  Jag vill börja med att säga att du är mycket vackrare nu som gravid än jag någonsin sett dig tidigare. Varför jämför du dig med bilder på Instagram? Bilder som någon kanske lagt ner flera timmar för att få att se ”perfekta” ut. Du har ju ingen aning om hur dom mår innerst inne. Det viktiga är att DU tycker att DU är vacker och då pratar jag inte om utsidan utan insidan. Alla kan vi ha dåliga dagar och som gravid har man ofta dåliga dagar är min erfarenhet. Jag är i vecka 35 och jag är oändligt trött på min feta hy och stripiga hår och har dagar när jag helst bara vill stanna under täcket. Men det är ok, vi tillverkar människor i våra kroppar och jag vet ingenting som är så perfekt som just det. Vi väljer dessutom inte våra gravidkroppar, dom blir lite som dom blir.
  Tänk dessutom på att du snart ska bli mamma och ska föregå med gott exempel. Inte vill du att din lilla pojke om ett par år ska gå runt och känna sig misslyckad bara för att någon har lyckats få till den där perfekta bilden på Instagram efter flera timmars arbete med filter och redigering?

  • ellinorbjurstrom 13 augusti, 2018 on 06:41 Svara

   Du har helt rätt. Tack så himla mycket för peppen. Det är lätt att tänka och känna för mycket när man är gravid ❤❤❤ kram

 2. Karolina 14 augusti, 2018 on 12:46 Svara

  Vi alla känner igen oss med att jämföra oss med andra. Men ibland när man är i ”instagram världen” där allt ser så perfekt ut, så hittar man detta inlägg och får sig en tankeställare… vad som är viktigt, att spendera tid med nära och kära ❤️ https://www.facebook.com/618542001/posts/10156661798157002/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna