to top

Utveckling av växthus

Jag måste säga att jag har en hat och kärleksrelation till mitt växthus. Jag älskar att pyssla och ge mina växter kärlek. Jag drömmer om att ha fullt med saker och växter där inne så att jag kan se mina växter växa upp. Men jag hatar att känna mig dålig. Det gör jag ibland. För det känns som om jag gör fel. Vissa blommor växer inte och får bara bruna blad. Vad ska jag göra då? Varför får dom bruna blad?

Nu har kag provat att flytta växthuset till lite mer skugga, förut stod det helt i solen. Kanske är det som var felet? Vi får helt enkelt se 🙂

KRAM!

ellinorbjurstrom

  • Anonym

    Ett fel du gör är att du har planterat i vanliga blomlådor. Det blir för liten plats för rötterna. Man måste ha rejäla krukor, eller öser man ner jord runt hela kanterna längst ner och bygger upp en kant runt jorden och planterar där. Jordubbar och smultron går bra att ha i såna blomlådor men då får man inte sätta dem för tätt för då blir det inga bär. Sedan måste du marktäcka och rensa ogräs och ta bort revor. Mycket vatten, även gödsel. Att allt får sol är bara bra. då blir det varmare inuti. Så du behövde inte flytta växthuset till skugga. Växtnäring behöver man ofta till det mesta. Det är mycket man måste tänka på. Man kan börja med att plantera i såna blomlådor men sedan måste man som sagt plantera om till större ytor. Tomater och gurka t ex trivs bäst i rejäla ytor och inga små krukor eller annat.

    juni 8, 2018 at 5:20 e m Svara

Leave a Comment