to top

4 män och ingen agerar..?

Här står jag vid en busshållplats på en stor väg, det finns inte så mycket här runt, förutom en parkering och en väg.

Vid busshållplatsen finns det en bänk, inte så stor, men det finns en.

När jag kommer med min mage i högsta hugg så sitter det fyra vuxna män på rad. Dom tar klart och tydligt upp hela bänken, det är även klart att alla är olika sällskap.

När jag kommer fram till busshållplatsen så ser man klart och tydligt att jag är gravid. Alla männen kollar på mig, det finns ju inte så mycket annat att kolla på. Med andra ord, omöjligt att någon av dom missade att jag kom eller missade att jag var höggravid.

Jag kan ärligt säga att jag var beredd på att åtminstone en av dom skulle resa sig upp för att erbjuda sig sin plats till mig, eftersom att jag även stod med två tunga kassar.

Jag är faktiskt förvånad över hur folk beter sig mot gravida, låtsas som inget. Speciellt i kollektivtrafiken. På vissa bussar är det även en skylt att platserna är för gamla och gravida, tror ni att det är någon som flyttar på sig för det? Nej. Det har hänt mig 1 gång (?!).

Jag ville bara få ut mig denna händelse då jag verkligen blir irriterad och fundersam över den.

Kram

ellinorbjurstrom

 • Sofia

  Jag klev på bussen (höggravid) med min dotter på 2 år och en pulka under armen (hade den istället för vagnen för de va så mycket snö) Tror du att busschauffören väntade med att köra tills vi hade satt oss? Nix! Som tur var mådde jag strålande under graviditeten och min dotter har en fantastisk balans så vi fixade Det! Men det kunde ju inte han veta!

  juni 7, 2018 at 6:21 f m Svara
 • Isabella

  Jag pendlar dagligen till jobbet och är gravid i vecka 35, en enda gång har
  någon erbjudit sin plats när det varit fullt. Folk har ingen hyfs nuförtiden.

  juni 8, 2018 at 7:41 e m Svara

Leave a Comment