VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Studiemotivation

IMG_7682

Hej! Jag älskar din blogg och hoppas att kan skriva om studiemotivation.
Hej Mlovea!
Vad glad jag blir att du älskar min blogg, det ger mig motivation till att skriva mer och bättre.

Jag ska börja med att säga att jag är nog den sämsta att fråga om studiemotivation, för att jag har aldrig varit bra i skolan eller gillat skolan för den delen. Jag fejkade ofta att jag var sjuk och jag hoppade av gymnasiet efter ett år för att jag hittade något som var roligare. Jag ångrar inte att jag hoppade av för att jag har tagit mig dit där jag är idag ändå, men det är oftast inte så här det slutar med någon som hoppar av.

Jag kan just nu relatera till min spanska skola, hur min studiemotivation är nu och vad jag kan göra för att få den att
Studiemotivationen är olika från dag till dag, ena dagen pallar man inte göra ett skit medan den andra dagen är man så sjukt taggad och klipsk. Studiemotivation är något du själv kan påverka, går man en linje eller ämne som man är väldigt intresserad av så underlättar det en del. Är det ämnen eller linje som man inte är lika intresserad av så kan det vara svårare att hitta motivationen. För mig hjälper det alltid att tänka på vad studierna kommer att ge mig när jag är klar. Som tex spanskan, det kommer att underlätta väldigt mycket i min vardag och jag kommer att kunna prata med hela Kevins familj, det är något som motiverar mig till att gå på alla lektioner med ett leende på läpparna. För dig kanske motivationen ligger i vad du kan bli efter att du har pluggat klart, för det är ju något som verkligen kan motivera.

Jag vet inte riktigt vad annars det är som kan motivera en, kanske att man får träffa sina vänner i skolan? att man känner att man gör något vettigt när man är i skolan? Jag vet faktiskt inte, det var så länge sen som jag gick i skolan.

Har du några fler frågor eller med invecklat, kommentera gärna.

KRAM!


Annons

Kommentarer


 1. Anna 14 januari, 2016 on 18:36 Svara

  Hej Ellinor!
  Jag förstår att du har mycket för dig och du verkar ha det superkul här nere!
  Jag skulle hem från skolan i förrgår och då gick du förbi. Jag vet hur detta kanske låter, men jag undrar om man skulle kunna få ta en fika med dig någon dag, eller en promenad eller något? Jag flyttade nyss hit för att plugga spanska och har nästan inget att göra på dagarna, så när jag såg dig tänkte jag att ja, man kan ju alltid fråga! även om jag förväntar mig ett nej. :) du får gärna svara på mailen! mvh

  • ellinorbjurstrom 14 januari, 2016 on 19:38 Svara

   HEJSAN ANNA!
   SJÄLVKLART KAN VI SES! Det är bara kul för mig att träffa nya vänner :)

   KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna