VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Gråter varje gång jag ska på toa

image

image

image

Foto: Hanna Söderberg

Åååh typiskt. Jag är helt säker på att jag har fått urinvägsinfektion, och den är inte lätt. Det svider så mycket när jag kissar att jag gråter och biter mig i fingret samtidigt, det hjälper inte. Det svider konstant i min mage…. Åååh så typiskt.
Tänkte städa lite och då idag men får bli att åka in till läkaren.

En skön sak är ju att det krävs lite antibiotika sen är det över . Jag är en kämpe jsg klarar detta fin fint!

Kram


Kommentarer


 1. Johanna 8 augusti, 2015 on 22:02 Svara

  Drick tranbärsjuice och sen (haha) doppa en tampong i filmjölk och sen upp.. Neutraliserar ph-värdet. Sorry, skum kommentar, men vet hur jobbigt det är!

 2. Joel 18 september, 2015 on 14:46 Svara

  Stackare … Kram sötizz. Duktig flicka.

  God bless hoppas det blir bättre med allt de jobbiga kram.

  https://www.youtube.com/user/thruthseeker2014

  God bless all.

 3. per melin 1 februari, 2016 on 20:56 Svara

  Hej, Ellinor.

  Vad fantastiskt vacker och jättetrevlig du är.

  Jag förstår att du har haft det jobbigt i livet. Själv har jag haft några olika hälsoproblem sen 13-årsåldern, vilka jag har hanterat med alternativmedicinska metoder, aldrig läkemedel som ger biverkningar. Har fått en ganska god överblick och helhetsförståelse för vad olika hälsoproblem i grunden kommer sig av, även de jag själv inte har lidit av. Kan helt kort säga att ett irriterat tarmsystem med all sannolikt alltid är inblandat vid psoriasis och att detta kommer sig av att man äter någonting som man av någon anledning blivit överkänslig mot och som därför skapar en inflammation i tarmen. Störningar i tarmen yttrar sig hos många i en eller annan form av hudproblem. Gluten är här en vanlig bov, men även sädesslagen och till exempel ris kan vara orsaken, liksom pastöriserad mjölk. Det finns vissa födoämnen man alltid skall undvika när man kurerar sin psoriasis/tarm. Det finns också födoämnen som har en fantastiskt läkande inverkan på tarmen och som är bra att äta under en period, gärna resten av livet, för att de så länge har varit och fortfarende är en viktig och hälsofrämjande del av människans kost.

  Om du skulle vilja pröva att läka ut och bli av med din psoriasis så vill jag gärna försöka hjälpa dig med det. Hjälpen skulle i så fall bestå i att jag via epost guidar dig genom en smärre kostförändring. Du kollar hur denna påverkar dig och eventuellt får du under en period göra några små justeringar i kosten. Ofta är det som sagt gluten och kanske vete, eventuellt även sädesslagen, som man behöver plocka bort helt och hållet, för en tid eller för alltid. För att ändå bli mätt kompenserar man detta genom att äta mer fett, som klarnat smör/ghee, fet fisk, fett som finns i kött, kokosolja, avokado, olivolja. En följd av detta kan bli att man lättare lägger på sig muskler men förlorar en del fett på kroppen. I så fall kan detta åtgärdas genom ett ökat fruktintag, kanske mer potatis, quinoa, bovete eller andra kolhydratkällor som sannolikt inte stör kroppen. (Det är energi från kolhydrater som gör att man lägger på sig fett på kroppen. Energi från fett har vi människor normalt en jämförelsevis mycket liten förmåga att lagra i fettvävnaden.) Det är alltid bra att äta ekologiskt, de gifter och konstgödsel grödorna och djuren utsätts för idag är också irriterande på tarmen och kroppen, när vi får dem i oss.

  Jag kan ge ett exempel på en person i min närhet som blev hjälpt av att lägga om sin kost: Min brorsons kompis som nu är 18 år har haft eksem sedan han gick i femte klass och har lidit oerhört av detta. Han är en mycket duktig musiker, spelar framför allt gitarr på ett fantastiskt sätt, men är till exempel också en driven trummis. I somras kom han tillsammans med min brorson och hälsade på oss vid badplatsen, som hör till min mosters sommarställe. Han mådde uppenbart mycket dåligt, hade förlorat mycket i muskelmassa, var avmagrad, rastlös och så sönderkliad på kroppen att huden på sina ställen hade börjat infekteras. Min bror och jag pratade med honom och han berättade att han bara hade legat hemma i sin säng hela sommaren och kliat sig. Genom åren hade han tänkt ”Jag skulle gärna offra det jag älskar mest, gitarrspelandet och musiken, bara jag kunde bli av med det här helvetet”. Min bror hade flera gånger tidigare försökt få honom att utesluta åtminstone gluten ur kosten, för att se om det kunde göra saken bättre. Den här gången tog han till sig det vi sa, slutade med gluten och är nu helt fri från sina eksem. Han är glad över att äntligen vara av fri från sina hudproblem.

  Man blir ledsen av att se så mycket lidande och det är extra frustrerande när man vet att lösningen oftast är lika enkel som för min brorsons kompis.

  Om du vill får du gärna mejla mig. Jag tror att chansen är stor att du skall kunna bli av med din psoriasis på ett enkelt sätt. För mig är det ingen uppoffring att ge dig några råd om kost ibland, det stora jobbet blir ditt – det är inte helt lätt att rumstera om i kosten. Belöningen kan dock vara värd det.

  Var försiktig, Ellinor, du är i en tuff bransch med inte alltid så välvilliga människor.

  Lycka till med allt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna