VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Därför redigerar jag bort mina utslag…

image

image

image

Därför redigerar jag bort mina utslag på mina bilder.

Jag fick en väldigt intressant kommentar där det är en tjej som undrar varför jag redigerar bort mina utslag på mina bilder, att det blir lite dubbelmoral eftersom att jag säger att jag duger och är fin precis som jag är.

Sanningen är att jag mår bra av att redigera bort dem och jag har lite olika anledningar till att jag gör det. Men den stora anledningen till att jag redigerar bort dem är att jag fortfarande skäms över min sjukdom. Jag mår dåligt av att se den och jag hatar den över allt annat på denna jord, jag vill så gärna leva ett liv utan den eller iaf ett där jag slipper se den och bli påmind om den varje dag. Det är en sak att jag lägger upp en bild när det syns i ett sammanhang där jag pratar om det, för då känner jag att jag kan övervinna mina fördomar mot mig själv och min sjukdom. Men jag har inte lärt mig att acceptera och inte skämmas över den i min vardag.
Sen jag ställde mig på scenen i Top Model så har jag övervunnit mycket med mig själv och min sjukdom men jag har fortfarande en bit kvar.

Jag tycker verkligen att jag är fin ändå, min sjukdom är inte jag, alla är fina som dem är, det är okej att vara annorlunda osv. Men jag vill inte se min sjukdom i min vardag, jag vill inte se alla lysade röda prickar på alla mina bilder, för sanningen är att inifrån, i mig själv så mår jag inge bra av att se det, det påminner mig att den finns där. Jag mår bra av att se bilder där jag har ”fin” hy. Även fast jag duger som jag är så mår jag bra av att ibland få redigera bort dem och inte bli påmind om att den är där.

Många ser nog det här som en dubbelmoral, aaah det är lite dubbelmoral men det handlar inte om vad jag tycker är fint och inte, det handlar inte heller om att jag inte vill att någon ska se mitt ”riktiga” jag. Det handlar om vad jag får för känsla inombords när jag ser dem på varenda bild. Jag gillar att göra det jag mår bra av och jag mår ibland bra av att redigera bort dem.
Jag redigerar inte bort dem för eran skull eller någon annans skull utan enbart för min egen skull.

Tycker ni att det är fel av mig? Vart går gränsen på att vara stark och stolt över sina brister? Bara för att du visar upp något så behöver det inte betyda att du är stolt eller älskar det?

Jag kanske har fel eller är väldigt dum som redigerar bort dem men här har ni iaf sanningen om varför- Jag skäms inför mig själv.

Love, Ellinor


Kommentarer


 1. Annica 25 juni, 2015 on 04:54 Svara

  ❤️ Du är så fin tjejen ❤️ Och verkar vara otroligt omtänksam och generös
  Kram

 2. Amanda 26 juni, 2015 on 23:34 Svara

  Du måste följa ditt eget hjärta och jag tycker att du är stark som lyfter hur det är att leva med din sjukdom. Du måste känna dig nöjd över dina bilder och det förändrar inte ditt engagemang och arbete för att våga visa upp sig med utslag! <3

 3. Anna 14 juli, 2015 on 00:39 Svara

  Jag gör samma sak. Och tar på mig kläder som hag egentligen inte skulle valt om jag inte hade haft psoriasis. Men jag känner inte mig lika fin om mina utslag syns, det gör jag verkligen inte, då hade jag hellre på mig något annat. Men som jag skrev i en kommentar tidigare så har du hjälpt mig att jag faktiskt kan o bör våga att ha på mig magtröja om jag vill! Och jag har aldrig fått den tanken innan. Jag förstår dig precis, och det är inte fel av dig att du redigerar bort dem jävla utslagen. Och att jag eller du inte hade varit jag om jag inte hade haft min sjukdom, det tror jag inte på. Jag hoppas ändå att jag hade haft dessa värderingar att folk ser olika ut mm. Det är inte jag att jag fjällar ner hela min soffa, kan inte röra mig ”normalt” för att huden är så öm, eller att inte känna mig fin i underkläder framför min pojkvän. Fuck psoriasis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna