VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Så illa är det i mitt aniskte

image

image

Jag måste vara ärlig och säga att jag tycker att det är jobbigt när alla ska tipsa mig om massa saker som ska bota min sjukdom.

Ni som har psoriasis kan nog förstå vad jag menar med det här. Jag vet att folk bara vill vara snälla men jag känner mig ärligt som ett miffo ibland.

Tänker att ni går till frisören och då ska du få en ”uppläxning” om hur du ska sköta det. Du träffar en massör på stan som berättar massa smörjor som hjälper. Du träffar en kompis som har en vän som har eksem och för hen hjälper det här. Det jag vill komma fram till är att det blir väldigt mycket efter ett tag. Speciellt nu när jag är en offentlig tjej, jag får så många mail från olika företag som vill att jag ska prova deras produkter och säger att det kommer försvinna om jag provar… Jag blir jätteglad att alla vill hjälpa mig osv. Men vissa drar upp att jag behöver en fet kräm och man ba ”NOOO SHIT? MENAR DU DET? HAR JAG ALDRIG VETAT OM”… Nee men ni förstår vad jag menar? Jag har haft min sjukdom sen jag var 6 år och tro mig, jag har läst varenda liten information som finns om min sjukdom så jag vet redan saker som hjälper och inte.

Sen så kan det vara jobbigt för att någon kommer fram och säger att jag borde prova en sak som fick dennes nära och kära att bli fri från sina utslag och sen sitter jag här och har redan provat det men det hände inte ett skit… aaah då känner jag mig typ dålig. Även fast det inte är mitt fel så känner jag mig dålig och som ett hopplöst fall.

Jag tror nog bara att jag känner mig som ett ”offer” och helt enkelt känner mig obekväm i den situationen. Ibland kan jag känna mig som en försökskanin… varför? Ingen aning, jag bara gör det. Det är helt enkelt så att min sjukdom är ett känsligt ämne för mig och det spelar ingen roll vad det är man säger om den, det kommer alltid vara ett jobbigt och obekvämt samtal för mig.

Jag ska inte glömma att tacka alla er där ute som har tipsat mig om att prova något, jag uppskattar att ni vill hjälpa mig och fattar att ni bara vill vara snälla, det är bara jag som är känslig och töntig. Kärlek till er som hjälper mig ♡♡♡

Love, Ellinor


Annons

Kommentarer


 1. Moa 8 april, 2015 on 17:08 Svara

  Jag tycker att du är väldigt fin precis som du är! :)

 2. Josefine 8 april, 2015 on 18:08 Svara

  Hej! Vill bara kommentera att jag varit på simhallar när det kommer folk och frågat badvakten ”Får såna där bada här” eller liknande kommentarer. Eller typ borde du inte ha långärmat så att du inte stör andra. Så det är bra att någon som är känd eller modell vågar visa utslag för det är väldigt många som borde lära sig mer.

 3. lina 8 april, 2015 on 18:18 Svara

  Jag har också psoriasis så kan relatera till det du skriver. Jag ser dig som en förebild och du är så vacker! :)

 4. Annica Lindholm Tejfors 8 april, 2015 on 18:47 Svara

  Det vackra sitter inte bara på utsidan. Du är vacker både på in och utsidan ❤️❤️

  Kram Annica

 5. Alexandra 8 april, 2015 on 19:23 Svara

  Hej! Kollade på The kardashians. Kim har ju samma sjukdom, i ett avsnitt så testar hon sin systers bröstmjölk och duttar på. I avsnittet så säger hon att det hjälper men det vet man ju inte säkert. Visst det låter kanske lite äckligt men det Värt att testa. (Om man du nu känner någon som ammar) :) Mvh

 6. Ellinor 8 april, 2015 on 21:08 Svara

  Lider med dig…
  Jag har också psoriasis, som tur är bryter den bara ut i hårbottnen då och då (tar i trä för att det inte blir mer). Däremot har jag acne och väldigt mycket ärr på kinderna från acnen. Så jag vet hur det är att känna sig så äcklig när man ser sig själv i spegeln. Man blir så sårbar när det är just i ansiktet också, då kan man inte dölja det längre.
  Hur som helst så ville jag bara säga att jag tycker du är en sjukt stark person som vågar berätta och vågar öppna dig såhär. Som vågar säga det många människor med psoriasis och andra hudsjukdomar eller liknande tänker men inte vågar säga. För jag känner igen mig sjuk mycket! Sedan tycker jag också att du är vacker oavsett!

  Massor med styrkekramar Ellinor

 7. Helena 8 april, 2015 on 21:57 Svara

  Jag har rosacea och är alltid röd på kinderna, näsan och lite i pannan, vissa dagar vill jag inte ens gå ut för att det känns som att folk stirrar och dömer mig i sin tystnad men har även fått elaka kommentarer angående detta.

  Du är en sann hjälte som står på dig och jag tycker att du är fin precis som du är :)

 8. carro 8 april, 2015 on 22:29 Svara

  Hej! Jag har också psoriasis, och hoppas du förstår att det är beundransvärt att du skriver ut om det och visar den ”nakna sanningen” helt fantastiskt, det kan även få mig att känna o säkert många fler unga tjejer att man är inte ensam, och alla är vi lika vackra oavsett sjukdomen! Många kramar till dig! Du verkar vara modig och stark fortsätt så för det kan även hjläpa andra ♡ du är jättefin med och utan smink, bara precis som du är ♡

 9. Lavendel 8 april, 2015 on 22:39 Svara

  måste vara jobbigt för dig, sen att folk ger elaka kommenterar tycker jag är förfärligt. Jag är så trött på alla människor som tar sig friheten att slänga ur sig precis vad som helst som om det vore ingenting. Du är en vacker tjej och försök att inte ta åt dig!
  Kramkram

 10. Mia 9 april, 2015 on 09:22 Svara

  Du har en så fin insida o då blir man jätte vacker på utsidan ❤️❤️❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna