VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Redskap som hjälper vid amning

Hej!

Det här med amning har det blivit mycket av på senaste, det är för att amning är en sån himla stor del av mitt liv nu. Det känns som att det enda jag gör är att amma.

Ni har tipsat mig så mycket om lite redskap som ska hjälpa. Dessa grejer använder jag och det hjälper mig otroligt mycket. Tack vare dessa kan jag amma.

Bröstpump elektrisk

Denna bröstpump från Medela har verkligen räddat mig. Jag fick så ont i vårtorna så jag valde att pumpa i två dagar. Efter det kunde jag amma igen. Det bästa är att du får med en special napp till flaskan. Denna finns nu på rea på Babyland HÄR . Jag skulle tipsa alla om denna, helt klart värt priset.

Purelan kräm för vårtan.

Denna salva använder jag flitigt. Jag smörjer in mina vårtor efter varje gång jag ammat. Det känns som att den bedövar lite samtidigt som vårtorna får kärlek. Den är till för att läka vårtor. Men Jag älskar den även om jag inte har några sår. Skulle inte klara mig utan den. Ni hittar den HÄR.

Amningsinlägg

Dessa räddar mina bhar och kläder från att vara täckta i bröstmjölk. Mina bröst läcker lite hela tiden, så har jag inget inlägg så blir det fläckar på mina kläder, ni vet nog vad jag menar. Jag har testat lite olika, men dessa sög åt sig mjölken bäst. Ni hittar dom på vilken matbutik som helst.

Amningsnapp

Jag har fått många tips om denna amningsnapp. Jag har inte testat den själv då jag bara inte har kommit iväg och köpt den. Men jag har hört att många är väldigt nöjda. Så det är er tips från er till er 😁 ni hittar den amningsnappen HÄR.

Kommentera

Annons

Läkarbesök eller inte. Jag följde min magkänsla.

Godmorgon.

Klockan är ju 11 så det är väll inte riktigt god morgon. Men jag har världens bästa sambo så han tog lillen hela natten (förutom när jag ammade) och länge på morgonen. Vilket betyder att jag har fått sova ut.

Igår hade ju jag 39,2 grader feber. Inte kul. Men jag kände någonstans ändå att det var lugnt. Jag tog era råd och ringde både 1177 och förlossningen och rådfrågade. 1177 bad mig åka in direkt. Förlossningen sa att jag borde åka in om jag är orolig, men att det inte lät som livmoderinflamation då mitt avslag är borta och har inte ont i livmodern när jag trycker eller förändrad smärta.

Så jag tog beslutet att avvakta. Så nu är jag utvilad och med Alvedon så mår jag mycket bättre. Blir det värre eller inte försvinner så lovar jag er att jag ska åka in.

Tack snälla ni för alla tips och stöttning. Jag uppskattar er så sjukt mycket. Vet inte hur jag ska visa det. Jag försöker svara på alla direltmeddelanden på Instagram, men nu är det så många så det är omöjligt för mig att svara på alla tyvärr. Även om jag verkligen skulle vilja. Ett stort TACK igen. Ni är magiska. Och fy vad kul det är för mig att blogga när ni engagerar er och kommenterar 😍

Kommentera (2)

Annons

När ska man ringa akuten?

Godkväll alla fina.

Nu i två dagar har jag känt mig riktigt febrig, ont i lederna, ont bakom öronen, brösten gör ont och skiftar mellan att frysa och svettas. Precis som jag har när jag har hög feber.. jag har haft så mycket viktigt att göra den här veckan så jag har tacklat det hela med att knapra Alvedon. Kanske lite dumt.

Nu kände jag att det var nog med förnekelse och kollade tempen. 39,2 grader prick. Fan. Vad kan det vara? Livmoderinflamation? Ja alltså jag har haft det förut och har lite ont i livmoder , men tänker att det är för att jag precis fött barn. Mjölkstockning? Nja jo det skulle det kunna vara. Jag har ju ont i tuttarna, lite mer ont i det ena. Det blev alldeles hårt här om dagen, så som det blir när mjölken rinner till. Infektion i stygnen? Nja det gör inte ont i stygnen, känns lite när jag kissar och om jag råkar sätta mig hastigt men inte annars.

Jag har verkligen inte tid eller lust med det här. Jag har ännu mindre lust att åka in till akuten eller läkaren. Jag känner mig så trött på allt som har med sjukhus att göra. Ne fy vilken mardröm. Men såklart så måste jag om det behövs. Jag vet faktiskt inte vad jag borde göra. Eller jo, det säkra före det osäkra, men mitt psyke vill verkligen inte. Så jag intalar mig själv att jag inte behöver.

Men en fråga. Kan det påverka Aaron via amning eller närhet på något sätt?

Kommentera (14)

Annons

Uppdatering – amning

Många är nyfikna på hur amningen har gått.

Som jag berättat för er här i bloggen så grät ju jag floder när jag ammade, det gjorde så ont i mina tårtor. Det var som värst kanske efter 5 dagar. Så jag bestämde mig för att inte vara så hård mot mig själv och köpte en bröstpump.

Bröstpumpen räddade mig. Aaron tar tag i nippeln medans pumpen tar tag i hela vårtgården. Jag pumpade i två dagar och allt gick super. Aaron gillade flaskan.

Under tiden fick vårtorna vila och jag samlade kraft. Så jag testade att amma igen och det gick också super. Nu har jag ammat helt sen dess. Det känns ändå som en trygghet att jag kan använda pumpen om jag känner att jag vill eller behöver.

Så skönt att Aaron inte är kräsen och kan blanda lite. Och jag är så glad att jag inte var så hård mot mig själv och tillät mig att pumpa i 2 dagar. Det är ingen idé att sitta och lida sig igenom amningen, det mår varken jag eeller bebis bra av.


Foto: Nathalie Nyberg
Amningsbh från Glammom.

Kommentera (7)

Annons

Godmorgon!

Godmorgon!

Idag blir en spännande dag, det känner jag på mig. Lille bebisen har vaknat på bra humör och jag känner konstigt nog utvilad, eller så har kroppen bara vänt sig. Låter lite mer troligt eftersom att jag inte sovit hela natten.

Hoppas ni alla får en härlig dag! Glöm inte att vara positiva och snälla mot varandra

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna