VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Är jag en dålig mamma för att jag tog en stund för mig själv?

Hejsan alla läsare!

Jag har faktiskt gjort en sak utan att berätta för er. Jag vet att jag inte behöver berätta allt för er, men jag gillar att dela med mig av ALLT. En sak har jag hållit undan för er, mest för att jag var rädd att ni skulle döma mig.

På min födelsedag så var vi på Fridays och åt middag och efter middagen så åkte Jimmy och Aaron hem och jag var kvar i stan. Jag och mina vänner gick till en bar och tog en drink. Jag var alltså utan Aaron för första gången i ca 3 timmar.

Jag tycker att det är helt okej att mamman får gå ut och snacka skit med sina vänner om bebis är med pappan. MEN jag har haft och fick lite skuldkänslor jämtemot Aaron. Why? Jag kände mig som en dålig mamma. Det var så mycket känslor. Sen hälsade jag på en killkompis till en av mina vänner och han frågade hur gammal mitt barn var, jag svarade 6 veckor med ett leende, den enda jag fick tillbaka var ”jaha”. Som om det var så sjukt konstigt att jag var där när jag har en liten bebis. Det kändes som att han kollade på mig dömandes och tänkte ”vilken dålig mamma som inte är med sitt barn”.

Det är faktiskt viktigt att vi mammor får en tid för oss själva också. Vi är faktiskt mer än BARA mammor och våra behov om att komma ut och socialisera oss är kvar precis som innan man blev mamma.  Det ska inte vara något konstigt att jag drar ut en kväll när min familj är hemma. Jag hade ju pumpat ut massa mjölk. Sen drack jag mig inte full eller var ute hela natten. Jag kom hem 3 timmar efter Jimmy och Aaron.

Jimmy var så stolt och glad över att han skulle få vara själv med Aaron. Jag tror att det är väldigt viktigt för deras relation att få vara själva ibland. Jimmy är ju förälder lika mycket som jag, så varför ska inte han kunna vara själv med Aaron i 3 timmar?
Så nu har jag tänkt positivt på det här och därför känner att jag vill dela med mig till er.

Vad tycker ni om det här? Jag vet att alla har olika åsikter. Jag tycker att det är mer än okej men mina känslor sa något annat.
KRam

42950833_1713673912071059_1198202292541587456_n


Annons

Kommentarer


 1. Kristin 9 oktober, 2018 on 11:41 Svara

  Happy mom makes a happy child ❤️ Du gjorde allt rätt! Såklart du ska gå ut och ha roligt! Även fast du är mamma så måste du också vara du- det är viktigt oavsett ålder på ditt barn! Kram på dig!❤️

 2. Ingrid 9 oktober, 2018 on 11:51 Svara

  Åh varför har vi mammor alltid dåligt samvete när vi lämnar våra barn (och även till pappan)? En pappa har ju inte det,oftast inte i varje fall.
  Du ska absolut inte känna så du är en superduktig mamma. Och självklart mår killarna bra av att vara själv ibland.
  Kram

 3. Sara 9 oktober, 2018 on 11:54 Svara

  Min dotter är lite mer än 8 månader och jag får fortfarande dåligt samvete när ja lämnat henne några timmar. MEN av egen erfarenhet så måste du göra saker för dig själv. Bebisarna är de bästa som finns men det kommer tider då det är extremt jobbigt. Du kanske inte har upplevt så jobbiga stunder än. Men troligtvis så kommer det ske.

  Flera veckor utan ordentlig sömn, eller dina egna känslor som bara går upp och ner eller något liknande. Försök att inte få dåligt samvete MEN troligtvis så kommer du få det iallafall.

  Men försök då att lägga de åt sidan för du måste göra saker för dig själv! Man orkar inte annars! Man får helt enkelt lära sig att leva med skuldkänslor :)

  Dessutom har forskning visat att barn som har fler trygga vuxna omkring sig mår jätte bra. Så ta jimmy på en dejt och var lite ensamma nångång också framöver. Kanske inte nu när lillen e så liten men snart! Glöm inte bort ert förhållande, super viktigt!

  Ha en fin dag / Sara

 4. Josefin 9 oktober, 2018 on 11:56 Svara

  Tycker det va helt rätt beslut för er. Gissar att killarna hade det supermysigt ihop och du hade en kul tid med dina vänner. Åkte iväg till apoteket och affären dagen efter vi kom hem själv och va nog borta en timme. Bästa jag gjort för mig själv och hade inte det minsta dåligt samvete. Ibland behöver man bara få lite ny energi och bara få vara sig själv en stund och inte 100% mamma som man blir hemma med barnet.

  Det jag tror är att problemet ligger i att vi så gärna trycker ner varandra i föräldraskapet och vill få att alla andra är sämre när dom gör nått för sig själva. Och har man en partner så kan väl den lika väl vara med barnet som vi själva är?

  Kör på så länge barnet mår bra så gör ni det som känns bäst för er 😊❤️

 5. Anneli 9 oktober, 2018 on 11:57 Svara

  Hej fina du! Vad härligt att du unnade dig en stund ensam med dina vänner. Det kan ge bra positiv energi o ork att fortsätta vara i ”mammabubblan”. Vad andra tycker o tänker o väljer att göra är deras val. INGEN ska döma ngn för att ha gjort ett val som fungerar bra för den personen i det här fallet dig o din man o lilla barn. Jag tror personligen att det är viktigt med små pauser för mamman o att pappan får vara ensam med sitt barn o faktiskt få en inblick i hur det är o att det tar på orken ibland. Inte en enda människa skulle kommentera/döma en pappa som väljer att gå ut med sina vänner om han har en bebis som då är hemma med mamman…så VARFÖR är en del människor (oftast kvinnor/mammor) så snabba med att döma/klanka ned på en mamma som gör samma sak?! Det gör mig så otroligt upprörd att människor går in för att såra en mamma som bara vill få en liten brejk då o då från det otroliga ansvaret som det innebär att ta hand om sitt lilla barn. Du o din lilla familj är dom som vet exakt vad som fungerar för ER för att NI ska må bra. Många kramar från mig (med 2 vuxna barn som pappan fick ta eget ansvar för då o då så jag fick göra ngt annat som gav mig ny energi o glädje)

 6. Filippa 9 oktober, 2018 on 11:58 Svara

  Du ska absolut inte ha skuldkänslor. Man är som sagt mer än ”bara” mamma, du är en person också. Jag och min sambo lämnade bort vår 4 veckors gamla dotter över natten i helgen för att gå ut och ha lite kvalitetstid med varandra. Vi käkade och mötte sen upp några kompisar och drog till några olika krogar. Jag fick också dåligt samvete och skuldkänslor i början. Men sen kände jag bara att varför ska jag det? Min dotter fick spendera tid med sina morföräldrar som var överlyckliga att ha henne där över natten. Hon hade det hur bra som helst, och det hade garanterat Aaron också. Tror att vi kvinnor sätter en högre press på oss själva för att vara den perfekta mamman. Så länge du gör det du kan för Aarons välmående så är du en perfekt mamma. Och att han fick vara med sin pappa i några timmar gör honom absolut inget illa. Tycker det är så bra och kul att du delar med dig av dina känslor och tankar, man kan verkligen relatera till det mesta du delar med dig av. Du en toppen mamma och tro aldrig något annat!
  Kram

 7. Sandra 9 oktober, 2018 on 11:59 Svara

  Det är väl viktigt att han får lite ensamtid med pappa också 😀 så de kan skapa ett starkt band, eftersom barnet inte har lika starkt band till pappan den första tiden :) Klart du ska få ha lite egentid, du har ju haft honom i magen 9 månader och nu är du äntligen ‘fri’ om man säger så :) ingen som sparkar hit och dit eller får dig att må illa. Inget illa menat med det, utan bara att vi kvinnor har det lite tuffare med barnen än männen! Deras ansvar börjar ju mer på allvar EFTER förlossningen.

 8. Alma 9 oktober, 2018 on 11:59 Svara

  Det är klart att du inte ska ha skuldkänslor för att du lämnade Aaron ensam med Jimmy. Han är ju trots allt Aarons förälder också. Som du själv säger så var det nog bara nyttigt för deras relation att få vara ensamma i några timmar och bara få mysa. Jag tycker inte du ska underskatta Jimmys vilja och förmåga att ta hand om eran son med tanke på att du förr eller senare måste lämna honom själv med Jimmy.😊

 9. Matilda 9 oktober, 2018 on 12:05 Svara

  Jag förstår och kan verkligen relatera till din känsla!
  Det är jätte viktigt som du säger att pappan också ska få/kunna vara själv med bebisen, och ingen ska döma mamman.
  Jag var ifrån vår dotter när hon var 3v för jag skulle opereras och trots att hon var med på sjukhuset men var med pappan och min mamma så kände man ändå skuld.. det var ändå flera timmar. Och nu till helgen ska ett gäng tjejer träffas första gången ( ”hockeyfruar” ) men jag drar mig verkligen för att åka dit, pga att jag inte vill vara utan min bebis, men jag förstår ju nu när jag skriver detta att jag borde! Jag tror det är väldigt vanligt att man känner så just för att man spenderar så mycket tid med bebisen. Jag tror inte känslan försvinner men man lär sig nog acceptera att det är helt okej och att det är nyttigt.

 10. Ann-Louise 9 oktober, 2018 on 12:18 Svara

  Jag åkte iväg på julbord 3 timmar när våran flicka va någon vecka mer än er son… pappan fick egentid med henne vilket han uppskattade… och jag fick äntligen en stund ifrån allt o ladda batteriet lite!! Så behövligt!! Så ha inte dåligt samvete… lillen hann nog inte ens märka att du va borta…. :) och en lite mer utvilad o glad mamma kom hem igen!!

 11. Erika 9 oktober, 2018 on 12:27 Svara

  Tycker ABSOLUT inte du ska dåligt samvete!!! Barn har ju två föräldrar, är ju jätte bra att pappan får ta hand om sitt barn oxå. Är ju lika mycket pappans som mammans. Mina barn sov över hos sin mormor när de var de var 3 veckor. De har inte lidit av det. De hade en jätte fin relation med henne. Tyvärr förlorade vi henne för 1 år sedan i cancer. Är glad i efterhand att hon fanns där i ur o skur för dem❤️ Jag har inget dålig samvete för det

 12. My 9 oktober, 2018 on 12:57 Svara

  När min dotter va 3 veckor så va jag iväg på pedikyr, va hemifrån i 1,5 timme. Då va hon med sin mormor och moster och hade sovit hela tiden jag va iväg. Men de dåliga samvetet jag hade… FY FAN! Men jag pratade med mina föräldrar och min sambo, och jag har alltid varit i stort behov av att få vara själv. Så lite då och då sen min dotter föddes har jag gjort småsaker då och då, helt själv och det har gjort att jag hittat energi till att vara en bättre mamma! Idag är hon 15 månader, hon går halvtid på förskola (den ångesten kan vi prata om en annan gång…) och hon har de super!
  Känn inget dåligt samvete fina du!! ❤️❤️

 13. Malin Bäcklund 9 oktober, 2018 on 13:14 Svara

  Du gjorde helt rätt. Jag gjorde samma sak som dig när min första son var 8veckor. Jag fyllde 20år och min mamma passa våran son när vi gick ut och åt mat. Jag kände samma som du känner men som du skriver så är det nog bra att gå ut och inte behöva vara mamma, misstolka inte detta nu. Men man behöver vara med sig själv ibland för att samla krafter 🙂🙂🙂

 14. Michaela 9 oktober, 2018 on 13:23 Svara

  Jag tycker du tänker väldigt sunt och bra! Varför ska det vara konstigt att mamman är iväg några timmar medans de inte alls är konstigt om pappan åker iväg en hel dag? Nää! Klart du som mamma ska få ha egentid och att pappa vara hemma med barnet! Du är en grym mamma som vill att Aaron ska ha lika stark relation med sin pappa som med dig! ❤️

 15. Anna 9 oktober, 2018 on 15:45 Svara

  Hej!
  Låter härligt att få träffa kompisarna, och mysigt för båda föräldrarna att få rå om sitt barn på egen hand emellanåt. Tror samhället och en förlegad syn på mammans roll och förväntningarna på oss som föräldrar ger oss dåligt samvete. Och också att det så klart känns konstigt och lite ”ovant” att vara ifrån sitt barn när man burit på barnet och tagit hand om barnet dygnet runt. Blir liksom tomt :) Kramar!

 16. Erika 9 oktober, 2018 on 16:18 Svara

  Självklart ska du kunna vara utan din bebis utan att någon tycker det är konstigt! Man slutar ju inte vara sig själv bara för att man blir mamma. Tycker det är viktigt att pappan tar lika mycket ansvar och är lika mycket förälder. Är själv gravid och bara längtar tills jag får träffa mina tjejkompisar över ett vinglas!

 17. Fia 9 oktober, 2018 on 16:21 Svara

  Jag känner igen det där. Har själv en son på snart tre månader och även om förnuftet säger att det väl är självklart att han ska kunna vara ensam hemma med sin pappa så får jag också dåligt samvete när jag väl är hemifrån. Så dumt! Tror som du säger bara det är bra för pappa och bebis att få lite egentid. <3

 18. Ariel 9 oktober, 2018 on 17:24 Svara

  Det är nog helt normalt att tänka och känna så, har en tjej på elva veckor och ibland vill jag inget mer än att hon ska somna så jag får lite tid för mig själv och när hon väl sover går det typ en kvart innan jag undrar om hon inte ska vakna snart så jag kan ta upp henne. Känner mig liksom ensam och halv när jag är ute utan henne fast det är befriande också att göra saker själv. Vad gäller pappan är det superviktigt för deras relation och barnets anknytning att de får tid ihop själva och tex. att pappan också kan mata med flaska ibland så barnet känner att det får närhet, trygghet och mat lika mycket av pappa som av mamma. Finns massa forskning på detta och att ju fler trygga vuxna som tar hand om barnet ju tryggare blir barnet!

 19. Sara 9 oktober, 2018 on 17:30 Svara

  Äsch, inte konstigare än att pappan är borta från barnet och jobbar i 8 timmar (vanligtvis).
  Förstår att det kändes lite fel, men det är bara för att man är så van vid att alltid vara med bebisen. Ni har ju hängt konstant i 6 veckor, klart det blir ovant utan honom! Tänker du efter tror jag du inser att det inte är ett dugg märkligt egentligen <3

 20. Sara 10 oktober, 2018 on 07:57 Svara

  Jag har två barn (1 och 3 år) och är ute med vänner cirka 2 gånger i månaden. För mig är det jätteviktigt och jag hämtar massa energi från det!! Stå på dig, du är så bra som du är!!

 21. Elin 10 oktober, 2018 on 08:04 Svara

  Såklart det är okej! Aaron har två föräldrar som har precis lika stort ansvar för honom, och så länge du känner dig bekväm och trygg så ska du givetvis få umgås ensam med vänner. Jag var utan min lilla kille när han var 8 veckor första gången. 3 timmar hos frissan och jag kände mig hemsk, men påminde mig hela tiden att han har världens bästa pappa som är en jävla stjärna med honom. Pumpande massor innan så det var hur lugnt som helst. Du är en grym mamma till Aaron ellinor!

 22. Nathalie 10 oktober, 2018 on 11:04 Svara

  När min dotter var 6 veckor så åkte jag och hennes pappa på konsert. Det var en kompis till oss som spelade. Luna (dottern) var hos min mamma i 4 timmar och det gick superbra. Inget konstigt alls tycker vi. Hon sov borta första gången när hon var 8 veckor. För att ens barn ska må bra och vara lyckligt så måste föräldrarna må bra och ta hand om sig själva. Helt rätt av dig att ta tid till dig själv ❤️ Du gör både dig själv och Aron en tjänst ❤️

 23. Helena 10 oktober, 2018 on 18:27 Svara

  Självklart är det viktigt att du får egentid! Jag är borta varje tis och tors kväll då jag lämnar min nu 4-månadersdotter med sin pappa. Jag har gjort detta sedan hon va ca 6 veckor. Dessutom är jag iväg fem mornar i veckan, då innan de har vaknat, på träning. Deras band blir starkare och starkare och jag får viktig tid att samla krafter för att vara en så bra fru och mamma som möjligt! Vår tid är viktig!

 24. Cathleén 17 oktober, 2018 on 12:05 Svara

  Du är så mycket mer än mamma! Klart du ska hitta på något. Då uppskattar man ju att bara hemma mer sen. Och Aaron har ju en fantastisk pappa med. Det är väl super mysigt att dom får lite egentid också ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna