VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Så fungerar modellandet

151-800x533 181-800x533

Jag har fått frågor från er hur modellandet går till så här kommer det svar på det.

Modellandet här går till så att du börjar med att hitta en agentur. Det är sällan man får en agentur på första försöket så man får springa runt till några olika agenturer.
När du skrivit kontrakt med en agentur så kommer dem att börja jobba med att ”få ut dig på marknaden”, kan man säga. Dem kommer skicka dig till massa castingar för att hoppas på att det kan leda till ett jobb.

Casting är lite som en jobbintervju, du kommer dit för att via att du är intresserad av jobbet samt tar lite bilder och eventuellt spelar in en video. Det är oftast många andra på samma casting, det kan vara upp till 100 andra modeller. När du varit på castingen så åker du hem. Det är sedan modellagenturen som tar över igen. Om du får jobbet så ringer dem till din agentur och förhandlar som i sin tur tar kontakt med dig.

Anledningen till att jag inte skriver så mycket mer om de castingar jag har varit på är för att jag inte har hört något mer om dem (vilket betyder att någon annan fått jobbet).
Jag brukar ha ca 3 castingar i veckan, ibland fler och ibland färre.

Vem som helst kan söka en agentur, man behöver inte någon speciell erfarenhet eller så. Det är alltid ett plus om man gjort några jobb innan, men det är inget krav från agenturerna. Får du en agentur så kommer du att tjäna pengar på dina modelljobb direkt (finns undantag).

Har ni några fler frågor så är det bara att kommentera :)

Love, Ellinor


Annons

Kommentarer


 1. Erica 5 oktober, 2015 on 16:51 Svara

  Har du fått något jobb här i Barcelona än? Och om inte, funderar du inte på att försöka hitta ett jobb du kan ha på sidan om för att få in pengar? :)

 2. Pauline 6 oktober, 2015 on 12:14 Svara

  Jag är lite sugen på att söka in till en agentur. Men jag kan vara lite blyg ibland så jag undrar om det är stelt/pinsamt på castings? eller brukar det liksom vara en avslappnad och trevlig miljö?

 3. Linda 6 oktober, 2015 on 13:29 Svara

  Hej! Jag följde Top model när du var med, jag tycker du verkar vara en super härlig tjej och tyckte att du skulle vunnit! =)
  Jag undrar om du har någon kontakt med dom andra deltagarna, har ju sett att du umgås en del med några av killarna så undrar väl mest om tjejerna. Gillar din blogg och att läsa om hur ni har det i Barcelona. =)

 4. OLIVIA 10 oktober, 2015 on 15:53 Svara

  Spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna